L’Art Camp 2021 arriba amb menys artistes i menys dies

La setena edició, ajornada al 2020 a causa de la pandèmia, reunirà 23 professionals i un estudiant de 21 països, en lloc dels 30 que acostuma, i tindrà una durada d’una setmana, en lloc dels 10 dies habituals

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau
La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, i el rector de l'UdA, Miquel Nicolau Govern d'Andorra

L’Art Camp torna al 2021 per celebrar la seva setena edició, ajornada l’any passat a causa de la pandèmia. Ho fa amb un format mixt, en línia i presencial, i una mica ‘reduït’. Es reuniran a Andorra 23 artistes i un jove estudiant de fins a 21 països, baixant així dels 30 professionals que era habitual. A més, es farà del 14 al 23 de juliol, en una única setmana en lloc d’en deu dies.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha explicat en la presentació que “es va reflexionar sobre la celebració de l’Art Camp, però finalment es va veure que la situació permetia portar endavant el projecte i hem estat sempre en contacte amb el ministeri de Salut per a la seva organització”. Aquesta edició, centrada en la diplomàcia cultural, tindrà com a gran novetat una taula rodona sobre la importància de les arts plàstiques en aquest àmbit, promoguda per la Universitat d’Andorra (UdA).

El rector de l’UdA, Miquel Nicolau, ha explicat que la taula rodona, que tindrà lloc el dia 15 de juliol, comptarà amb diversos experts de molts àmbits diferents. Per aquest motiu, les intervencions es faran en anglès. L’enregistrament per poder assistir és totalment gratuït. D’altra banda, Nicolau ha destacat que “hem volgut mostrar una altra cara d’aquest àmbit, que és “la mobilitat d’estudiants, professorat i personal com a eina per una diplomàcia cultural tan eficaç en les universitats”. L’acte es farà presencialment al Centre de Congressos d’Andorra la Vella i en línia. A continuació, es farà una conferència per celebrar el 75 aniversari de la UNESCO, que comptarà amb la participació de Federico Mayor Zaragoza, antic director general de l’entitat.

D’altra banda, els artistes que acudiran a aquesta cita a Andorra podran treballar en un espai cedit pel comú d’Ordino. A més, Ubach ha indicat que estan programades diverses activitats a espais del país, per donar a conèixer la cultura andorrana. Una d’aquestes sortides serà al Museu de l’electricitat de FEDA. Els professionals treballaran en les seves obres, que es podran veure en l’exposició que s’inaugurarà el 22 de juliol.

Ubach ha explicat que els temes que abordaran de manera transversal els artistes aquest any seran “la promoció d’una cultura de la pau i el desenvolupament sostenible”, eixos estratègics de la UNESCO. La ministra ha assegurat que l’Art Camp és una trobada consolidada, amb ressò dintre del món cultural. “Els col·laboradors, les entitats i els artistes continuen apostant per aquest projecte, venir aquí a Andorra i treballar conjuntament al llarg d’aquesta setmana pels valors que promou la UNESCO”, ha afirmat Ubach.

En les sis edicions anteriors, l’Art Camp ha reunit fins a 180 artistes de tots els continents. Se sumen més de 500 obres originals, algunes d’elles incloses en les seus d’organismes internacionals, com el Consell d’Europa o l’ONU. Ubach també ha fet referència a què el projecte s’ha expandit a Malta, on se celebra també des del 2015 i que, a partir d’aquesta col·laboració, “Andorra acull un artista maltès i Malta, un andorrà en cadascuna de les edicions”.

Comentaris

Trending