Andorra tanca la seva participació a l’Assemblea de l’ONU amb la recepció oferta per Joe Biden

L'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE) i l'aposta pel multilateralisme han estat els dos eixos de les relacions amb la resta de països

Espot amb el president dels Estats Units Joe Biden i la seva esposa.
Espot amb el president dels Estats Units Joe Biden i la seva esposa. SFGA

Andorra ha tancat la seva participació a la 77a Assemblea General de les Nacions Unides amb l'assistència del cap de Govern, Xavier Espot a la recepció oferta pel president dels Estats Units, Joe Biden.

Es tancava, d'aquesta manera, una setmana intensa de contactes bilaterals. L'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE) i l'aposta pel multilateralisme han estat els dos eixos de la participació andorrana que va tenir el seu punt culminant amb el discurs del cap de Govern, Xavier Espot. El càstig de la Covid que ha colpejat la població mundial, els efectes socioeconòmics de la guerra a Ucraïna, l’accelerat canvi climàtic, la nova Llei d’Economia Circular, l’alimentació sostenible, el desenvolupament de les zones de muntanya, els drets humans, l’educació amb els tres sistemes educatius d’Andorra, l’Acord d’associació amb la UE, la igualtat de gènere i l’empoderament de totes les dones i nenes i la sanitat, són alguns dels aspectes que va exposar el cap de Govern en la seva intervenció.

Per la seva part, la ministra d'Exteriors, Maria Ubach, ha participat, entre d’altres, a la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes i a la reunió de ministres iberoamericans. A l'agenda bilateral hi ha hagut trobades amb Lituània, Hongria, Portugal, els Emirats Àrabs, Xipre, Suïssa o Estònia, entre d’altres.

Comentaris (3)

Trending