Andorra i Suïssa refermen el seu compromís comú amb la protecció dels entorns de muntanya

La ministra Maria Ubach, i la secretaria d'Estat helvètica, Livia Leu destaquen la feina de l'organització de les Nacions Unides, Mountain Partnership

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach i la tècnica Laura Mora durant la reunió.
La ministra d'Exteriors, Maria Ubach i la tècnica Laura Mora durant la reunió. SFGA

La ministra d'Exteriors Maria Ubach s'ha reunit telemàticament aquest dijous amb la secretària d’Estat de Suïssa, Livia Leu. Durant la trobada han tractat sobre la cooperació bilateral, les relacions amb la Unió Europea (UE) i el compromís comú d'ambdós països amb les muntanyes i amb l'organització de les Nacions Unides, Mountain Partnership. La seva funció és millorar la vida dels pobles de muntanya i protegir els entorns de muntanya de tot el món.

 

 

 

 

 

 

 

l’agenda multilateral.

Ubach i Leu ja es van trobar el passat mes de maig al Comitè de ministres del Consell d'Europa que va tenir lloc a Torí. Allà van reprendre el diàleg que van mantenir els ministres de finances andorrà i suïs a Washington –en el marc de les Reunions de Primavera deI Fons Monetari Internacional (FMI) – relatiu a la possibilitat de negociar un conveni de no doble imposició. L'any 2014 ja es va signar un acord d'intercanvi d'informació fiscal. Ubach també ha informat la secretària d’Estat sobre el desenvolupament de les negociacions amb Brussel·les sobre l’Acord d’associació.

Les relacions entre Suïssa i la Unió Europea revesteixen certa singularitat. El país helvètic és membre de l’Associació Europea del Lliure Canvi o Associació Europea del Lliure Comerç –més coneguda per les sigles en anglès (EFTA)–, que actualment té quatre membres: Suïssa, Liechtenstein, Noruega i Islàndia. No obstant això, la singularitat suïssa rau en què l’EFTA forma part de l’anomenat Espai Econòmic Europeu (EEE), però amb l’excepció de Suïssa que va decidir no ser-hi, a través d’un referèndum celebrat el desembre de 1992.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending