Andorra presenta les seves oportunitats d’inversió a Dubai

Una quarantena d’empresaris han participat a la missió econòmica que ha organitzat Andorra Business i la Cambra de Comerç

Un moment de la presentació d'Andorra a Dubai.
Un moment de la presentació d'Andorra a Dubai. Andorra Business

Aquest divendres ha estat la celebració a l’Exposició Universal de Dubai del dia nacional d’Andorra, i s’han organitzat diverses presentacions de caire econòmic, d’innovació i turístic. Entre elles, la missió econòmica, on han participat una quarantena d’empresaris del Principat i s’han presentat les oportunitats d’inversió per als assistents. L’acte ha estat organitzat per Andorra Business i la Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS). Els professionals que han participat són de diversos sectors, com el bancari o l’esquí, i han establert contactes amb entitats dels Emirats Àrabs.

La directora d’Andorra Business, Judit Hidalgo, ha explicat que “hem preparat una missió empresarial enfocada a donar el màxim d’eines als participants per assolir un triple objectiu”. Aquest consisteix en analitzar les oportunitats d’inversió i comercials que ofereixen els Emirats Àrabs, rebre experiències i suport a la internacionalització, i participar en la projecció del país i entorn econòmic durant l’Expo. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, ha assenyalat que “som un país poc conegut fora de l’àmbit europeu, i malgrat això avui hi ha hagut una concurrència de persones importants, i això vol dir que s’ha fet una bona feina”. Així ho ha assegurat la directora de la CCIS, Pilar Escaler, “estem molt satisfets per l’interès de la missió comercial”.

Espot ha indicat que s’ha pogut explicar “que el nostre país és atractiu des de molts punts de vista”, no únicament institucional o general, “sinó des d’una perspectiva més especialitzada”. Així, la presentació que s’ha fet aquest matí a Dubai ha servit per mostrar “el que és i el que pretén ser en el futur el nostre país des del vessant turístic, empresarial, innovador”. Després d’aquesta jornada, ha tingut lloc una sessió de treball empresarial bilateral.

Un dels punts que s’ha mostrat a la presentació ha estat el projecte del districte tecnològic en el qual el Govern fa temps que hi ronda. Espot ha indicat que “està molt lligat a la construcció de l’edifici d’Andorra Telecom”. Per tant, no es té cap termini establert per posar-se en marxa. “La nova infraestructura encara no està construïda, i s’han fet totes les passes necessàries perquè això sigui possible, ara estem en la fase d’implementació pràctica del projecte constructiu”. De fet, ha assegurat que “tan bon punt el nou edifici estigui en marxa allà no s’ubicaran únicament les dependències d’Andorra Telecom, sinó també de les agències públiques vinculades a la recerca i la innovació”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending