Andorra oficialitza que vol una Cimera Iberoamericana presencial el primer semestre del 2021

El Govern ha traslladat formalment la proposta durant la Reunió de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació de la Conferència Iberoamericana i ara espera la decisió de l’organisme

Una reunió anterior vinculada a la Cimera Iberoamericana.
Una reunió anterior vinculada a la Cimera Iberoamericana. ARXIU

El Govern ha confirmat que el seu desig és que la Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern pugui fer-se de forma presencial. I, per això, ha oficialitzat la proposta de traslladar l’esdeveniment a la primavera per, d’aquesta forma, guanyar temps i aconseguir que la situació sanitària sigui prou segura per permetre el desplaçament de totes les delegacions. Així s’ha traslladat en la III Reunió de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació de la Conferència Iberoamericana.

La trobada s’ha començat a celebrar aquest dilluns i s’allargarà fins al dimarts i, entre els seus punts claus, hi ha el de reformular tot el calendari inicialment marcat i que establia el camí a la Cimera. En les darreres setmanes, s’havien posat sobre la taula dues possibilitats, davant la cada cop més certesa que els plans inicials (esdeveniment a Andorra a la tardor) era poc menys que impossible donada l’evolució de la pandèmia del coronavirus.

Per un costat, mantenir dates però traslladar totes les reunions a un format telemàtic. Per l’altra, canviar el calendari, ajornar la Cimera fins al primer semestre del 2021 i fer-la, llavors sí, presencialment a Andorra. Fa dies que el Govern havia insinuat que preferia aquesta segona possibilitat i, ara, s’ha confirmat amb la petició davant la reunió de coordinadors, trobada que ha  de servir, justament, per revisar les activitats de la Conferència Iberoamericana per al segon semestres del 2020.

Per tant, i davant la incertesa mundial derivada de la pandèmia i la impossibilitat de realitzar una Cimera presencial al novembre, el Principat ha plantejat celebrar aquesta cita internacional el primer semestre de l’any que ve. La decisió final sobre el canvi de data ha de ser acordada pels països membres de la Conferència Iberoamericana.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending