Andorra i França coincideixen que cal impulsar ja el debat més polític per l’Acord d’associació

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i el seu homòleg gal, Clément Beaune, entenen que és el moment d’abordar els dossiers més sensibles pel Principat mentre que paral·lelament es continua el treball més tècnic

Comentaris

Riba i Beaune entren a la sala on ha tingut lloc la reunió.
Riba i Beaune entren a la sala on ha tingut lloc la reunió. J.Sarago/MEAE

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, s’ha reunit aquest dimarts al matí al Quai d’Orsay amb el seu homòleg gal, Clément Beaune. La trobada s’ha desenvolupat en el marc dels treballs que França està fent durant els sis mesos de la seva presidència del Consell de la Unió Europea. En especial, la reunió s’ha centrat en la negociació de l’Acord d’associació entre Andorra, Mònaco, San Marino i l’organisme comunitari.

Durant la trobada, Riba ha exposat l’estat de situació de la negociació i Beaune ha reiterat el seu compromís -ja expressat per escrit en el Programa de la Presidència francesa per aquest semestre- d’impulsar aquest dossier. Tots dos han coincidit en el fet que cal prioritzar l’inici del debat polític sobre els dossiers més sensibles per Andorra, alhora que es continuen les negociacions sobre les qüestions més tècniques. Clément Beaune ha recordat que durant la presidència de França es redactaran les conclusions del Consell d’Afers Generals del Consell de la UE, que inclouran aspectes vinculats a la negociació amb els tres Petits Estats.

El secretari d’Estat d’Afers Europeus ha agraït la voluntat del seu homòleg francès per fer progressar les converses i poder així aprofitar al màxim els mesos de la presidència, especialment pel que fa a l’abordatge dels temes més sensibles per al Principat. “Són qüestions que hem treballat molt internament, l’anàlisi de les quals ha estat àmpliament debatuda i compartida amb els actors polítics, econòmics i socials, i que volem dur a la taula de negociació per poder avançar en el projecte d’Acord d’associació”, ha emfatitzat.

Durant el seu desplaçament a París, el secretari d’Estat també ha tingut l’ocasió de fer el punt de situació de les negociacions amb l’ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Didier Lenoir.

Des del Govern, s’ha volgut destacar el fet que en el programa de la presidència francesa ha inclòs, per primer cop, una menció expressa a l’Acord d’associació. I és que, es recorda que, tot i que la responsabilitat de negociar recau en la Comissió Europea, la presidència del Consell de la Unió defineix les prioritats durant el seu semestre. I, per tant, es tracta d’un aspecte significatiu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending