Andorra exigeix amb 119 països més un alto el foc immediat i unilateral a la franja de Gaza

Les Nacions Unides voten una resolució en què es demana que es pugui entregar ajuda humanitària i avisa Israel que atacar de forma indiscriminada i global població civil és un crim de guerra

Comentaris

El resultat de la votació.
El resultat de la votació. ONU

Andorra s’ha alineat amb els països -120 en total- que exigeixen un alto el foc immediat i unilateral a la franja de Gaza i que es permeti d’una vegada la introducció d’ajuda humanitària per poder fer front a la barbàrie viscuda per la població civil. El Principat va votar a favor de la resolució plantejada davant les Nacions Unides (ONU), que no té força vinculant però sí un enorme pes polític. L’ONU, alhora, ha advertit Israel que atacar de manera indiscriminada i global els civils es considera un crim de guerra.

El posicionament d’Andorra s’ha donat durant l’assemblea general de l'ONU que ha acabat aprovant per una majoria aclaparadora -i una fractura europea clara també- la resolució que demana “el cessament de les hostilitats” a Gaza, després que el Consell de Seguretat no hagi aconseguit tirar endavant cap resolució pel veto dels Estats Units. Amb una aclaparadora majoria de 120 vots a favor, 14 en contra i 45 abstencions, l'ONU fa una crida a aturar els atacs a la franja tot just en el moment que Israel intensifica els bombardejos i “amplia” les incursions terrestres. En mostrar-se els vots que donaven per aprovat el text, aquest divendres, es va produir  un fort aplaudiment a l'assemblea. 

votacions

La resolució inclou “un rebuig al trasllat forçós de la població civil palestina” i demana “accés humanitari immediat, ple, sostingut, segur i sense obstacles". També s’exigeix “l'alliberament immediat dels civils segrestats”, però no menciona explícitament a l’organització islamista Hamàs. El text ha rebut el suport del món àrab, Rússia i la Xina, i l’oposició dels Estats Units, Israel i altres països aliats, mentre que els països europeus han votat dividits. Espanya, Portugal, França i Irlanda, com Andorra, hi han votat a favor; mentre que Alemanya, Itàlia, Polònia, els Països Baixos, el Regne Unit i Ucraïna s'han abstingut; i Àustria, Hongria i Croàcia hi han votat en contra. 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending