Andorra demana a França que l’acord d’associació contempli poder accedir a finançament extern

El secretari d’Estat d’Afers Europeus comparteix amb la seva homòloga francesa l’estat de les negociacions que es mantenen amb Brussel·les

Landry Riba durant la trobada telemàtica amb la seva homòloga, Sandrine Gaudin.
Landry Riba durant la trobada telemàtica amb la seva homòloga, Sandrine Gaudin. SFGA

El secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, ha demanat a la seva homòloga francesa, la secretària general d’Afers Europeus del govern veí, Sandrine Gaudin, que el futur acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea (UE) inclogui una clàusula per la qual el Principat, en cas de crisi, pugui tenir accés a instruments de finançament exterior. Aquest hauria estat un dels neguits que Riba ha compartit amb Gaudin en el marc d’una trobada telemàtica per avaluar l’estat de les negociacions amb Brussel·les.

El secretari d'Estat d'Afers Europeus ha compartit amb la seva homòloga francesa les noves prioritats en el marc de la negociació a causa de la repercussió de la crisi sanitària. La trobada s'ha realitzat de manera telemàtica, de la mateixa manera que es va fer la setmana passada amb el secretari d'Estat espanyol. Riba ha exposat la necessitat d'Andorra d'incorporar en la negociació de l'acord d'Associació, diferents mecanismes que permetin optar a solucions en cas d'una nova crisi com la viscuda els darrers mesos.

Així, Gaudin i Riba també han compartit la possibilitat que Andorra pugui accedir a instruments de finançament extern en cas de necessitat. Finalment les dues parts han convingut dur a terme, durant els pròxims mesos, un seguit de reunions tècniques bilaterals per aprofundir en certs aspectes vinculats a la negociació de l'Acord d'Associació entre Andorra i la UE.

Durant aquestes setmanes Riba està mantenint diferents reunions d'alt nivell preparar la represa de la negociació entre Andorra i la Unió Europea que iniciarà, de manera virtual, el pròxim 10 de juny. A més de les reunions amb els seus homòlegs de França i Espanya, en l'agenda del secretari d'Estat, s'han fixat reunions amb els caps negociadors de Mònaco i San Marino i amb els representants dels coprínceps. També es preveu que es pugui trobar amb el nou cap negociador de la UE, que s'ha de nomenar durant els pròxims dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending