Els ambaixadors d’Andorra analitzen les línies d’acció davant les institucions internacionals

La trobada anual dels diplomàtics ha tingut lloc a Canillo i arriba abans del 77è període de sessions de l'Assemblea General de les Nacions Unides, la cita més important de l'any a nivell de relacions exteriors

Ambaixadors i ministres aquest dilluns a Canillo.
Ambaixadors i ministres aquest dilluns a Canillo. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha participat aquest dilluns en la reunió anual d'ambaixadors d'Andorra, que s'ha celebrat a Canillo. Espot ha compartit amb els representants diplomàtics les línies de l'acció exterior davant la comunitat i institucions internacionals. La trobada arriba abans de la Festa de Meritxell i de la celebració del 77è període de sessions de l'Assemblea General de les Nacions Unides, la cita més important de l'any a nivell de relacions exteriors.

L'agenda de treball a Nova York del cap de Govern, i de la ministra d'Exteriors, Maria Ubach inclourà trobades bilaterals amb representants d'altres països. L'any passat la representació andorrana al Debat General de la 76a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides va ser molt reduïda, seguint les recomanacions per desplaçar el mínim de persones amb motiu del coronavirus. L'Assemblea General és l'òrgan principal de les Nacions Unides de deliberació, adopció de polítiques i de representació.

Està integrada pels 193 estats membres de les Nacions Unides i constitueix un fòrum singular per a les deliberacions multilaterals sobre tota la gamma de qüestions internacionals que abasta la Carta de les Nacions Unides. En aquest òrgan hi ha igualtat de vot per a tots els estats membres. Entre els temes d'enguany hi ha el 30è aniversari de l'aprovació de la Declaració sobre els Drets de les Persones Pertanyents a Minories Nacionals o Ètniques, Religioses i Lingüístiques. Les reunions començaran el pròxim dia 13.

Comentaris (2)

Trending