L'ambaixador francès insta els seus compatriotes residents a Andorra a vacunar-se

Jean-Claude Tribolet fa balanç del seu primer any al país amb motiu de la festa nacional del 14 de juliol i destaca les bones relacions francoandorranes

Comentaris

Jean-Claude Tribolet abans de la roda de premsa.
Jean-Claude Tribolet abans de la roda de premsa. Bru Noya

L'ambaixador francès, Jean Claude Tribolet ha instat els seus compatriotes residents a Andorra a vacunar-se tot recordant que per fer qualsevol activitat a França cal disposar del certificat de vacunació. "És l'única solució que tenim a la nostra mà per superar la pandèmia"El diplomàtic ha fet balanç del seu primer any al país coincidint anb la celebració del 14 de juliol, la festa nacional francesa. 

Ha subratllat que la pandèmia ha condicionat els primers mesos de la seva estada i ha destacat l'arribada de vacunes procedents de França i el conveni signat aquest dimarts amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet per l'homologació del passaport Covid.  També ha garantit la continuïtat del sistema educatiu públic francès fent esment a la posada en marxa d'una secció internacional i del trasllat de part de les classes a les aules de l'antiga escola espanyola de Ciutat de Valls. "Hi haurà uns anys de creixement del número d'alumnes però posteriorment hem d'anar cap a l'estabilització".  Ha recordat que fa poques setmanes es va reunir la comissió mixta francoandorrana i el "balanç és molt positiu" i suposa que després de la visita del ministre d'educació francès, Jean-Michel Blanquer, se segueix el full de ruta. "Continuarem fent esforços per un ensenyament de qualitat a Andorra", ha conclòs.

Pel que fa a la connexió entre els dos països, Tribolet ha exposat el fet que el primer ministre francès, Jean Castex sigui un gran coneixedor d'Andorra i dels Pirineus, la qual cosa "facilita la recerca de solucions pragmàtiques per a la mobilitat". Només ha lamentat que Castex no arribés a Andorra seguint l'etapa del Tour que va acabar a Andorra la Vella i que es quedés a Puymorens.

Espera que la pandèmia permeti augmentar en els pròxims mesos els intercanvis entre els dos països que s'han vist alentits pel coronavirus. "A nivell cultural, ens agradaria poder fer la programació per a tota la temporada i no per cada tres mesos com hem hagut de fer a causa del coronavirus".

 

Comentaris (1)

Trending