L'ambaixada de França convoca a inscriure's als residents gals per les eleccions presidencials

El termini acaba el 4 de març de l'any vinent i el registre s'ha d'efectuar per internet i també cal actualitzar les dades

Comentaris

L'ambaixada de França a Andorra.
L'ambaixada de França a Andorra. ARXIU

L'ambaixada de França convoca els residents d'aquest país a inscriure's per poder votar a les eleccions presidencials del pròxim 10 d'abril en primera volta. La inscripció s'ha d'efectuar via internet i el termini acaba el 4 de març. També està oberta la inscripció per a poder votar als comicis legislatius. En aquest cas el termini es tanca el 29 d'abril.

A les eleccions franceses es pot votar directament a l'urna o per procuració. Per poder-ho fer cal estar inscrit i amb les dades actualitzades per rebre la documentació. L'ambaixada de Franca recorda que hi ha una plataforma per dur a terme el procés. Les eleccions presidencials tindran lloc el 10 d'abril en la primera volta i el 24 del mateix mes en la segona. En aquesta, els electors hauran de triar entre els dos candidats més votats a la primera. El president de la República Francesa s'elegeix per sufragi universal directe, per a un mandat de cinc anys, mitjançant l'escrutini uninominal majoritari en segona volta.

La darrera referència electoral a França són els comicis regionals del passat mes de juny. L'extrema dreta francesa, el partit Agrupació Nacional (RN, en les seves sigles en francès), no va aconseguir guanyar cap regió en la segona volta. Tampoc van anar millor les coses pel partit del president Emmanuel Macron,. La República en Marxa (LREM), que a la primera volta ja va patir un estrepitós fracàs. L'abstenció va arribar al 66%. Macron encara no ha anunciat la seva candidatura per a la reelecció a les presidencials.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending