L'ambaixada de Brussel·les ha deixat l'emblemàtic edifici i s'ha traslladat a una seu més funcional

La nova representació està més a prop del Parlament Europeu i el trasllat es justifica per les negociacions que es mantenen de cara a l'Acord d'associació

L'edifici que acull l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
L'edifici que acull l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les. Altaveu

L'ambaixada d'Andorra a Brussel·les ha canviat de seu i ha deixat l'emblemàtic edifici de la Rue Montagne per un pis a la rue Froissart, molt més a prop del Parlament Europeu i de llocs com l'estació central. L'antic edifici tenia molts problemes de manteniment i es va considerar que estava massa allunyat de les institucions.

Des de Govern sempre s'ha mantingut la tesi que "cal tenir una ambaixada adequada a les negociacions que s'estan mantenint per l'Acord d'associació amb la Unió Europea", segons ha afirmat el ministre de Finances, Eric Jover.

L'edifici de la rue Montagne consta de tres plantes i es va comprar durant el govern de Josep Pintat Solans amb l'objectiu de ser també oficina de turisme. El Govern creu que els elements de promoció turística són digitals i no presencials per la qual cosa mantenir una oficina de turisme està cada cop menys justificat.

La seu diplomàtica de la capital belga que encapçala Esther Rabassa, assumeix la representació a la Unió Europea (UE), Bèlgica, els Països Baixos i Luxemburg. La posada en venda de l'edifici de la rue Montagne va provocar el rebuig de dos excaps de Govern, de polítics i expolítics. Un d'ells va considerar, en el seu moment, que prescindir d'aquest edifici "és un insult a la història de les relacions amb la Unió Europea

Etiquetes

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

L’antiga ambaixada d’Andorra a Brussel·les es posarà en lloguer

Comentaris (3)

Trending