Allau d’iniciatives solidàries per ajudar la població d’Ucraïna

Els residents del país a Andorra però també entitats com Creu Roja, Unicef, Càritas o Andorra Telecom impulsen accions per recollir material i fons per enviar al país atacat per Rússia

El punt de recollida de Càritas a Sant Julià.
El punt de recollida de Càritas a Sant Julià.

L’esclat de la guerra a Ucraïna arran de la invasió russa ha provocat que al país s’hagin impulsat diferents accions solidàries amb l’objectiu de poder enviar ajuda humanitària al país atacat. Les iniciatives no són només dels residents provinents de l’Estat víctima de les hostilitats per part del règim de Vladimir Putin. Entitats com Creu Roja, Càritas o Unicef, entre altres, també s’han mobilitzat. Des del Govern s’ha fet una crida a la ciutadania perquè qui pugui hi col·labori.

La solidaritat s’ha activat veient que, com és habitual, la principal víctima de la guerra torna a ser la població civil. Es vol enviar ajuda a través de diferents actuacions, que volen recollir material i aliments. Així, s’ha organitzat un punt de recollida, inclosos medicaments, al club Energy d’Escaldes (avinguda Consell de la Terra 10). Aquest roman obert dijous, de 10 a 13 del matí, i divendres, d’una a quatre de la tarda.

Per la seva banda, l’associació d’ucraïnesos també està col·laborant amb la Creu Roja andorrana amb la recollida de material, medicaments i aliments així com en la recaptació de fons que s’enviaran a la branca internacional de l’ONG. Així, s’han habilitat comptes bancaris a totes les entitats financers del país per poder fer les aportacions voluntàries.

Per un altre costat, Unicef també ha llençat una campanya de recollida de fons. En aquest cas les donacions es poden fer als comptes bancaris oberts a MoraBanc i Crèdit Andorra o bé a través de la web de l’ONG.

Una altra entitat que vol col·laborar és Andorra Telecom. La societat pública també impulsarà properament una campanya de recollida de fons a través d’SMS i coopera amb la Creu Roja en la recollida de material als seus edificis.

A banda, aquesta tarda l’església de Sant Julià ha acollit una pregaria per la pau a Ucraïna. Se seguia, de fet, la crida feta pel Papa Francesc. La branca parroquial de Càritas també recull ajuda humanitària: roba d’hivern, mantes, tovalloles, bolquers, llet en pols, conserves i productes d’higiene personal. Qui ho prefereixi, també pot fer donatius econòmics al compte de l’entitat.

Comentaris (1)

Trending