Albert Pintat qualifica de "deplorable" la venda de l'ambaixada de Brussel·les

L'exministra d'Exteriors Meritxell Mateu considera que es deixa un edifici emblemàtic per anar de lloguer a un despatx anònim

Antiga seu de l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
Antiga seu de l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

L'anunci de la venda de l'ambaixada d'Andorra a Brussel·les per anar a un despatx de lloguer continua provocant crítiques. L'excap de Govern i exministre d'Afers Exteriors, Albert Pintat considera "deplorable", la decisió de deixar l'actual seu diplomàtica que també fa d'oficina de turisme. L'edifici de la rue Montagne va ser adquirit durant el govern de Josep Pintat i s'ha decidit posar-lo en venda perquè cada any s'hi han de destinar molts diners al seu manteniment.

 

L'altre raó és que es vol estar a prop de les institucions europees i de les altres representacions diplomàtiques. Albert Pintat qualifica de "lamentable" la tendència a voler ser com la resta de delegacions "en oficines impersonals i grises. La nostra actual ambaixada proclama la personalitat històrica i singular d'Andorra. És un edifici que és l'enveja de moltes delegacions". Com Pintat, altres caps de Govern com Jaume Bartumeu o Òscar Ribas també han criticat la venda de l'actual seu diplomàtica.

L'exministra d'Afers Exteriors i també exambaixadora a Brussel·les, Meritxell Mateu no troba correcte la voluntat de vendre un edifici emblemàtic justament quan es compleixen 30 anys de la signatura de l'acord duaner el juny del 1990. Mateu assenyala que "es ven un edifici emblemàtic al centre de la ciutat per anar de lloguer a un despatx anònim".

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

La reactivació de la venda de la seu de l'ambaixada a Brussel·les aixeca polèmica

El dimecres passat, el ministre portaveu Eric Jover va assegurar que "aquesta ambaixada complia amb dues funcions, la diplomàtica i l'oficina turística. Actualment els elements de promoció turística són digitals i ni presencials per la qual cosa mantenir una oficina de turisme està cada cop menys justificat". L'edifici té uns costos de manteniment molt alts i que s'incrementen any rere any. "Necessita un manteniment constant, una cosa lògica si tenim en compte els anys que fa des de la seva construcció. Per aquests motius volem fer un canvi d'enfocament".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending