Afers Exteriors confirma que a partir de diumenge Andorra ja podrà rebre visitants espanyols

La ministra Ubach també ha explicat que des del 21 de juny els ciutadans andorrans, nacionals i residents, es podran moure per tot Espanya

Maria Ubach durant una compareixença al Consell General.
Maria Ubach durant una compareixença al Consell General. Toni Solanelles

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha confirmat que a partir de diumenge, en acabar-se la situació d’estat d’alarma a Espanya, els ciutadans espanyols ja podran travessar la frontera del riu Runer i, per tant, visitar o fer estada al Principat. També serà a partir d’aquest 21 de juny que els ciutadans andorrans, nacionals i residents (no ha especificat en aquest cas entre comunitaris i extracomunitaris) es podran moure per tot l’Estat espanyol.

Ubach ha fet aquestes explicacions al Consell General arran d’una pregunta del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, que s’ha interessat per les gestions fetes en relació amb els moviments fronterers i la implicació i impacte que té per l’economia del Principat. López ha reconegut que feia molts dies que havia formulat la pregunta i, per tant, hi havia hagut d’ençà de llavors molts canvis. Molts avenços. “Tots hauríem desitjat” que l’obertura de fronteres hagués estat abans, ha remarcat.

Els andorrans podran viatjar a Barcelona a partir d'aquest dijous.

Relacionat

Viatges autoritzats a Barcelona i Lleida a partir de dijous

La titular d’Afers Exteriors ha destacat la bona col·laboració amb les autoritats espanyoles i franceses. I ha fet una sintètica repassada als contactes mantinguts. O, més que això, a les persones amb les quals s’havien mantingut converses en relació amb la qüestió sobre la qual informava davant la cambra. Ubach ha explicat que des de l’1 de juny els ciutadans francesos poden accedir al Principat i des de dilluns passat també els ciutadans andorrans poden circular per tot el territori francès.

També ha explicat que des del dia 12 de juny, és a dir, des de divendres passat, els andorrans i residents comunitaris podien creuar la frontera per accedir a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran. I que, des d’avui, la mobilitat d’andorrans i residents comunitaris pot ser total en el territori català. La ministra ja no ha citat l’especificitat del fet de ser residents de la UE quan ha explicat que amb el decaïment de l’estat d’alarma a Espanya, a partir de diumenge la mobilitat dels ciutadans andorrans ja es pot donar a tot el territori espanyol i, també, que els ciutadans espanyols podran visitar Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending