Viatges autoritzats a Barcelona i Lleida a partir de dijous

El govern espanyol ha acceptat la proposta de la Generalitat i totes dues regions sanitàries fan ja el salt a la fase 3 del desconfinament

Els andorrans podran viatjar a Barcelona a partir d'aquest dijous.
Els andorrans podran viatjar a Barcelona a partir d'aquest dijous.

A partir d’aquest dijous, els ciutadans d’Andorra podran viatjar també fins a Barcelona i Lleida. Totes dues regions sanitàries faran el salt a la fase 3 i, per tant, es podrà accedir-hi des d’altres zones. D’aquesta manera, es recupera la mobilitat a tota Catalunya, a l’espera que diumenge Espanya obri les fronteres, fet que permetrà també l’arribada de visitants del país veí del sud.

La Generalitat va demanar el passat dijous avançar el pas de les úniques dues regions sanitàries catalanes que encara estaven en fase 2. Suposava un avenç de quatre dies amb relació a la data inicialment prevista, dilluns vinent. Aquest dimecres, la proposta ha estat debatuda en una reunió bilateral mantinguda pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la seva homòloga a l’executiu català, Alba Vergés.

Vista de Barcelona des de l'escales del MNAC.

Relacionat

Els viatges a Barcelona o Lleida es podrien fer a partir de dijous

Illa ja havia avançat al matí que, al seu entendre, es complien “les condicions” per acceptar la petició. I la reunió de la tarda ha acabat de confirmar-ho. Així, el ministeri ha acceptat la proposta de la Generalitat i, per tant, tota Catalunya ja estarà a partir de dijous en fase 3.

Els ciutadans d’Andorra ja podien des de divendres creuar la frontera del riu Runer i moure’s per tota l’àrea sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran. Dilluns, aquest radi es va ampliar a la resta de regions en fase 3 (Catalunya Central, Girona, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre). Ara, ja es podrà anar a qualsevol punt de la comunitat autònoma.

A banda, cal recordar que la previsió és que Espanya obri les fronteres diumenge. D’aquesta forma, el moviment serà recíproc. És a dir, també podran pujar a Andorra visitants i turistes del país veí.  

Comentaris (1)

Trending