Acord amb Portugal per facilitar l’exercici professional dels familiars del personal diplomàtic

En una trobada entre els ministres d’Exteriors s’ha concretat que puguin treballar al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida

Comentaris

Maria Ubach amb  Joao Gomes Cravinho
Maria Ubach amb Joao Gomes Cravinho

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha mantingut aquest divendres una trobada amb el seu homòleg de Portugal, João Gomes Cravinho, en el marc de del 29è Consell de Ministres de l’Organització per la Seguretat i Cooperació a Europa (OSCE), que se celebra a Łódź, Polònia. D’aquesta manera s’ha acordat facilitar l’exercici professional dels familiars del personal diplomàtic, que podran treballar al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida.

Durant la trobada, Ubach i Cravinho han signat aquest acord per facilitar l’exercici professional dels familiars del personal de les Missions oficials a l’Estat on s’instal·len. El text recull la possibilitat que els familiars del personal diplomàtic, consular, tècnic i administratiu assignat a la delegació andorrana a Portugal o bé portuguesa al Principat puguin exercir una activitat professional al país estranger amb les mateixes condicions que els nacionals de l’Estat d’acollida. A més, els dos ministres s’han emplaçat a intensificar la cooperació bilateral entre Andorra i Portugal en l’àmbit del canvi climàtic, entre d’altres.

Aquest divendres, Ubach també ha mantingut una reunió amb la secretària general de l’OSCE, Helga Maria Schmid, amb qui ha pogut conversar sobre diferents temàtiques. Ambdues han advocat per la necessitat de continuar impulsant el multilateralisme per la resolució de qualsevol conflicte. La ministra ha posat en relleu la importància de l’OSCE en el context internacional i ha reiterat la necessitat de respectar els seus principis. Ubach ha agraït la invitació de la secretaria general per participar en l’esdeveniment paral·lel sobre medi ambient i muntanyes que va tenir lloc ahir amb la presència de la ministra d’Afers Exteriors d’Alemanya i els ministres d’Afers exteriors dels Estats de l’Àsia Central.

Etiquetes

Comentaris

Trending