El debat parlamentari s’ha generat arran de la pregunta formulada pel conseller general de Concòrdia Pol Bartolomé, que ha permès la ministra de Funció Pública, Trini Marín, explicar l’estat del procés. De passada, el parlamentari lauredià ha post en relleu que cal “optimitzar els recursos de l’Estat”, comentari que Espot ha volgut recollir, tot recordant les mesures que s’han adoptat a alguns comuns -sense citar-lo expressament, ha quedat clar que es referia a Escaldes-Engordany-. “Adoptar el mateix percentatge d’augment per a tothom és inequitatiu”, ha afirmat, tot admetent que, en alguns casos, hi ha gent que acaba preferint l’administració local perquè pot percebre un millor sou. “Això crea competència deslleial”, ha apuntat.
El cap de Govern, de fet, ha acabat anant més lluny. Així, ha recordat que la Llei de Funció Pública també dicta disposicions que afecten les corporacions parroquials. En canvi, “algunes no s’han sentit al·ludides”. Per això, ha advocat per “fer una reflexió que no només ens competeix a nosaltres, sinó també als comuns i a aquesta cambra”. En aquest sentit, ha recordat que la implementació de les noves graelles salarials requerirà modificar la legislació i, per tant, entén que es pot aprofitar també per “introduir mecanismes de coordinació i harmonització de la política salarial amb independència de l’administració”.
Arran de la pregunta, la ministra de Funció Pública, Trini Marín ha recordat que, pel que fa al procés obert per reformar les graelles de l’administració central -tal pel que fa al cos general com als especials, ja s’ha tancat les propostes de modificació i que al llarg de les setmanes vinents es faran reunions amb els diferents sindicats per presentar-la. En tot cas, ha avançat que s’inclou “una millora de les taules, ajustant els salaris d’entrada, evitant encavalcaments i garantir la progressió de les diferents bandes”. També es preveu la incorporació d’un complement per compensar la manca d’aplicació de la gestió de l’acompliment -l’antic GAdA- congelada des de fa anys.
Marín ha explicat que “s’han tingut en consideració les principals demandes formulades pels representants sindicals”, però que, a la vegada, “es garanteix equitat, coherència i sostenibilitat pressupostària a mitjà i llarg termini”. Segons ha assegurat, s’ha buscat “la millor solució, fonamentada en dades objectives, per promoure una millora justa, realista i alineada amb les necessitats detectades” tot “establint una base sòlida per al futur retributiu del sector públic”.
Comentaris (14)