Els sindicats estan segurs que se’ls ha apartat de la revisió laboral perquè no detectin tripijocs

La llei és clara en relació a l’abast del comitè de gestió i contradiu les explicacions de la ministra, que hauria assegurat que no hi ha rebaixes de categoria quan aquest mateix dimarts se’n van comunicar

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern aquest migdia.
Una imatge de l'edifici administratiu de Govern aquest migdia. Toni Solanelles

Els sindicats de l’administració estan convençuts que se’ls ha deixat al marge del seguiment de la revisió dels nivells professionals “perquè no es detectin les injustícies o els tripijocs” que estan segurs que, poc o molt, hi ha hagut. En tot cas, la llei és clara i contradiu les explicacions de la ministra d’Administracions Públiques, Trini Marín. El comitè al qual reclamen ser presents els sindicats -i el Tribunal Constitucional els va donar veu i vot- té entre les seves atribucions “la valoració dels llocs de treball i l’assignació dels nivells corresponents”.

Certament, la llei de la Funció Pública ha experimentat algunes modificacions. Però no s’ha canviat en absolut res referent a l’article en relació a les atribucions i propostes que ha de valorar el comitè tècnic d’organització i gestió. Ben al contrari, a l’inici es tractava d’un organisme consultiu i en l’actualitat es tracta d’un òrgan actiu, on hi ha d’haver presència sindical i on els representants de les organitzacions, que han d’estar informats en tot moment de les reunions que ha de mantenir el comitè, tenen veu i vot.

Trini Marín ha comparegut aquesta tarda al seu despatx ministerial.

Relacionat

“A cap funcionari se li abaixarà el sou, a cap funcionari se li rebaixarà el nivell”

Però, per ara, s’ha mantingut al marge totalment els representants dels treballadors. Una cosa, diuen, són els noms de les persones que ocupen cada lloc de treball, que això pot arribar a ser confidencial, recorden les fonts. L’altra, participar en la valoració de cada plaça. Les fonts sindicals consultades asseguren que “ascensos n’hi ha d’haver perquè hi ha personal o llocs de treball infravalorats”, però, alhora, “volem que es facin sobretot al grup C, que és el grup que menys cobra, en algunes ocasions tot just el salari mínim”.

Els ascensos han de ser “justos”. Per això temen els sindicalistes que no interessava la seva participació en l’òrgan de consulta per tal que no es puguin “detectar les injustícies”. En tot cas, des de les organitzacions de representació dels treballadors de l’administració se celebra que la ministra, Trini Marín, hagi assegurat que no hi haurà rebaixes de nivell. Perquè, asseguren les fonts, “això no és el que es desprèn de les explicacions que estan oferint alguns responsables de departament”.

Edifici administratiu de Govern a Prat de la Creu.

Relacionat

Els sindicats de l’administració esclaten contra la revisió de nivells: “aturin aquesta aberració”

Sense anar més lluny, indiquen les fonts, aquest dimarts mateix s’haurien exposat rebaixes de nivell en alguns casos. I ho saben bé els representants sindicals perquè igual com alguns ascensos beneficiaven a alguns d’ells, també s’haurien comunicat rebaixes que els afectaven. D’aquí que reclamen que “s’aturi aquesta aberració” i es posi “ordre i seny a tot plegat”.

Comentaris (5)

Trending