El sindicat de l’administració general reclama un cribratge per als funcionaris

La Sipaag està preocupat per algunes de les qüestions que es preveu incloure en el decret que ha d’establir els plans ministerials d’optimització de la Funció Pública

El Sipaag ha enviat una comunicació interna als afiliats.
El Sipaag ha enviat una comunicació interna als afiliats. sipaag

El Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag) ha demanat per escrit a la ministra de Funció Pública, Judith Pallarés, “que prengui les mesures necessàries per garantir que tot el personal del Cos General es pugui fer proves de detecció de la Covid”. Encara que és cert que una part de la feina que fins abans de la pandèmia requeria assistència presencial s’ha reduït, també és clar que els funcionaris estan molt exposats a contactes.

Per això es demana la possibilitat de dur a terme un cribratge generalitzat entre els funcionaris de l’administració general per poder disposar d’una fotografia de la situació. L’existència de la demanda per escrit s’ha donat a conèixer a la totalitat dels treballadors de la Funció Pública a través d’un missatge que el Sipaag ha canalitzat per les vies internes. En aquesta comunicació també s’hi deixa clar que “les eleccions a la comissió de seguiment del pla de pensions de la Funció Pública han quedat posposades a causa de les noves mesures decretades per afrontar la pandèmia". En principi es preveia que els comicis, la nova convocatòria dels quals s’anunciarà oportunament, se celebressin aquest dimecres.

Els requisits en els concursos públics no han d'incloure determinades dades dels treballadors de les empreses participants.

Relacionat

El funcionariat tem que els plans laborals de l’administració suposin la supressió de llocs de feina

En la comunicació també es deixa clar que representants sindicals han participat en tot un seguit de reunions on s’han analitzat diversos decrets que ja han estat aprovats i també aquest que s’està acabant d’ultimar, i que establirà el marc general dels plans ministerials per a la racionalització i l’optimització de la Funció Pública. En el missatge enviat als afiliats, el Sipaag apunta que “hem mostrat la nostra preocupació per les qüestions que ens semblen més controvertides”, sense entrar encara en detalls.

Comentaris

Trending