Resma Punjabi defensa la seva vàlua com a cap de l’Agència de Protecció de Dades

La nova directora ha reivindicat que les acusacions a la seva manca de formació es deuen a una falta d’informació per part de l’oposició i que està més que preparada per enfrontar la feina

Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA
Un instant del moment de la jura de la cap i les inspectores de l'APDA Pilar Candel

La candidatura de Resma Punjabi a la direcció de l’Agència de Protecció de Dades no ha estat exempta de polèmica. Avui, ha promès el seu nou càrrec a la Casa de la Vall, i ha defensat que és perfectament vàlida per ocupar-lo. Punjabi també ha reivindicat que les acusacions a la seva manca de formació es deuen a informació desactualitzada i de fa més de tres anys, que no reflecteixen els seus coneixements avui dia.

La ja nova directa de l’Agència de Protecció de Dades s’ha mostrat segura a l’hora de prometre el seu càrrec. A més, ha aprofitat l’ocasió per assegurar que es troba força preparada, tant a nivell personal com professional, per enfrontar-se a la nova tasca que li espera. Punjabi ha afirmat que els darrers tres anys ha estat a una agència similar a l’APDA on ja treballava certs aspectes que li serviran per al seu nou lloc públic. “Qui ha dit que no tinc formació és perquè no coneix el meu perfil actual, perquè ha agafat informació d’internet de fa tres anys, i en aquest temps he evolucionat molt”, ha assegurat.

Per tant, ha afirmat que no arriba gens condicionada al seu nou lloc de feina que, segons explica, és molt similar al que ja realitzava fins ara. “Les funcions estan estipulades per llei i s’ha considerat que el meu perfil les compleix les competències associades”, ha apuntat. A més, fent referència a les fortes crítiques que va rebre, acusa que “ningú no m’ha preguntat res”, per assegurar-se’n que complia amb els requisits.

Tampoc no està preocupada per la seva relació amb els Liberals per a assolir aquest càrrec. Punjabi ha assegurat que “dir que estàs vinculat a un partit polític no és res dolent”. Així, ha fet una mena de crítica per totes aquelles “discriminacions” que ha tingut per la seva afinitat ideològica. “Alguna cosa no va bé si no podem dir que som afins a certs aspectes de la vida”.

Pel que fa a l’APDA, Punjabi ha explicat que s’ha d’adaptar tot allò que ha entrat en la proposició de llei i crear nous processos. “Tenim l’obligació de tenir un delegat de protecció de dades i certes empreses hauran de fer una avaluació de riscos. També haurem de fer tot l’assessorament de nou”, ha assegurat. La digitalització, ha puntualitzat, serà clau per facilitar i agilitzar els tràmits.

Comentaris (23)

Trending