Pas endavant en el procés de transformació digital de l’administració

El nou reglament obligarà a notificar als usuaris la resolució dels tràmits fets per la via telemàtica i estableix la possibilitat que representants professionals i gestors puguin fer la gestió en nom del titular fent servir el seu accés a la web

El secretari d'Estat Marc Rossell durant la roda de premsa.
El secretari d'Estat Marc Rossell durant la roda de premsa. SFGA/C.ESTEVE

Govern vol donar un impuls a l’administració electrònica. Ho fa a través del nou reglament dels serveis digitals, que entre altres aspectes, incorpora l’obligació que, quan es faci un tràmit, el ciutadà o l’empresa hagin de rebre notificacions sobre la seva resolució. També s’incorpora la possibilitat que els representats professionals i gestors puguin fer tràmits en línia en nom del titular, delegant l’accés al portal web. Per cert, el text també estableix la fusió de les pàgines governamentals en una de sola per facilitar la recerca als usuaris.

El nou reglament és “el pas decisiu en la transformació digital de l’Administració”, segons ha assegurat el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell. La normativa defineix un model i instruments concrets per avançar en el procés de digitalització. També s’actualitzen els principis rectors, drets i deures de l’administració i els ciutadans per canals digitals i es defineix la governança i les mesures que cal implementar per gestionar el canvi cap al procés digital.

Amb la voluntat d’arribar a tota la ciutadania i reduir al màxim possible la bretxa digital, també s’ha creat un sistema d’assistència digital al qual s’hi pot accedir si es té qualsevol dubte a l’hora de fer tràmits amb l’administració. Per contactar-hi, es pot trucar al número de Govern 875 700, al del servei de Tràmits, el 150 i al punt d’empresa (180). També es crea l’Oficina Virtual d’Atenció a la Ciutadania.

El reglament també impulsa la millora de l’experiència de l’usuari i la constitució d’un canal únic d’entrada als serveis digital del Govern. Per això, es duran a terme millores en la imatge del portal fent-lo més accessible i unificar la presentació de la informació, amb accés als serveis digitals des de qualsevol dispositiu.

Finalment, el secretari d’Estat també ha exposat que tots aquests canvis van acompanyats de diversos actes de participació ciutadana per tal de millorar els processos en línia que la ciutadania o les empreses, així com la mateixa administració, utilitzen més regularment. A més, el portal de tràmits també disposa d’un espai habilitat per enviar suggeriments i propostes. “La finalitat és de mantenir un procés de millora constant i fer-ho de la mà dels ciutadans i les empreses que usen cada dia aquests serveis”, ha expressat Rossell.

Comentaris (1)

Trending