El ministeri de Turisme es traslladarà a l’estiu a Ràdio Andorra

S’estan ultimant les darreres actuacions a l’històric edifici i el Govern hauria acordat ja que seria el departament liderat per Jordi Torres Falcó el que ocuparia part de les dependències

L'edifici de Ràdio Andorra.
L'edifici de Ràdio Andorra. ALTAVEU

Fa molt de temps que es parla de quin ús es podria donar, un cop completada tota la rehabilitació i la retirada de l’amiant, a l’històric edifici de Ràdio Andorra. Semblava clar que acabaria sent la seu d’un ministeri. El 2022, si res es torça, es complirà aquest objectiu. La idea que es treballa des del Govern és que aquest mateix any es pugui completar el trasllat de les dependències de Turisme.

Aquest seria, finalment, el ministeri escollit per ocupar l’immoble que va ser la seu d’una de les emissores més importants que es van instal·lar al Principat durant bona part del segle passat. L’elecció s’ha fet un cop està gairebé completada tota la feina, ingent, que ha estat necessària per rehabilitar l’edifici, ubicat a l’entrada sud d’Encamp.

Cal recordar que, a banda de les obres de reforma, es va detectar un altre problema. I greu. L’edifici i molts dels aparells del seu interior tenien amiant, un element extremadament perillós que suposa un gran risc per a la salut. Va tocar, doncs, impulsar un exhaustiu treball de descontaminació. Es va destinar prop d’un milió d’euros i l’agost del 2020 es va completar.

Al llarg dels darrers mesos s’han anat completant altres actuacions que són necessàries per deixar la que fou seu de Ràdio Andorra preparada per donar-li un nou ús i, sobretot, vida. Aquestes tasques encara s’han d’allargar fins a finals de primavera. I, llavors, tot estaria a punt.

Fonts consultades per Altaveu han indicat que la decisió ja està presa. Tot i que, inicialment, sembla que qui tenia més números per fer el trasllat era Exteriors, ara la idea sobre la taula és que ho faci Turisme. I, de fet, el canvi es podria dur a terme durant l’estiu. Per tant, en pocs mesos, si res falla, hi haurà un segon ministeri a un dels edificis històrics d’Encamp. Al Rosaleda ja es va ubicar fa temps Cultura i, ara, Ràdio Andorra també tindria nou inquilí, tot i que també es reservarà un espai per a unes futures dependències museístiques que posin en valor, justament, el passat de la radiodifusió del Principat.

 

Comentaris

Trending