Interior assegura que “no està damunt la taula” que els agents de circulació sumin més competències

El ministeri manté que els cossos especials són els que tenen unes atribucions específiques i que són ells els que han de tenir aquestes potestats

L'edifici de l'Obac, seu del servei de policia.
L'edifici de l'Obac, seu del servei de policia. ARXIU

Els conflictes en què s’han vist envoltats agents de circulació darrerament, especialment d’Escaldes, no hauria de comportar que guanyin atribucions que fins ara té la policia en tant que cos especial. Almenys, fonts del ministeri d’Interior han assegurat que “no està sobre la taula” que els serveis comunals inicialment destinats al control del trànsit -i que ja es reconeix que tenen unes funcions que van més enllà- hagin d’assumir més competències.

Les fonts consultades han recordat que ja fa un temps -especialment durant el mandat socialdemòcrata (2009-2011)- es va arribar a sondejar la possibilitat d’armar els agents de circulació. Es va descartar. I qüestions com aquesta “no està sobre la taula” i molt haurien de canviar les coses perquè hi fossin. Les fonts d’Interior consultades han recordat que els cossos especials tenen unes atribucions específiques i que són aquests els que les han de conservar.

Zona on hi va haver la batussa dimecres passat.

Relacionat

La batussa d’Escaldes ‘reactiva’ la necessitat de modificar la llei dels agents de circulació

En aquest sentit, ningú no dubta que determinades facultats les té la policia i “per això hi ha uns serveis parroquials”, per recórrer a ells en els casos que sigui necessari. Les fonts consultades han recordat, també, que “tot està regulat i protocol·laritzat” i que, per tant, es funcions i competències bàsiques que tenen hores d’ara un cos i l’altre són les que han de ser més enllà que des dels comuns s’aposti per revisar la llei dels agents de circulació en alguns aspectes concrets de funcionament.

Comentaris (3)

Trending