Gallardo s'embolica en voler defensar la contractació de l'empresa d'un col·laborador seu

A2 Security Assessors, titularitat del significat militant liberal Toni Garcia, percebrà 21.250 euros des d’ara i fins a final d’any

El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença.
El ministre Jordi Gallardo durant una compareixença. C. ESTEVE / SFGA

Volent defensar la contractació de l'empresa d'un col·laborador, d'un militant liberal, el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, s'ha acabat embolicant més que una altra cosa. El BOPA d'aquest dimecres ha publicat per primera vegada la contractació per a tasques d’assessorament en matèria d’inversió estrangera d'A2 Security Assessors, una empresa unipersonal de l'encampadà Toni Garcia, que percebrà 21.250 euros des d’ara i fins a final d’any, és a dir, poc més de 3.000 euros impostos indirectes inclosos per mes. 

El bo del cas és que sense que mai abans hagués aparegut cap contractació a l'esmentada empresa Gallardo ha parlat de renovació contractual quan mai fins ara formalment, públicament, s'havia reconegut. L’acord publicat aquest dimecres al BOPA el va adoptar el Govern el 3 de juny i el contracte és efectiu des de dos dies després. El contractant és el ministeri que encapçala Gallardo, que ha optat per dur a terme una contractació per la via directa i sota la modalitat ordinària. Sobre aquesta contractació s’hi havia interessat el grup parlamentari socialdemòcrata, que fa pocs dies va formular a través dels canals parlamentaris pertinents una bateria de preguntes a l’executiu. També el sindicat de funcionaris de l’administració general (Sipaag) i la consellera general de Terceravia Carine Montaner han demanat informació per diferents canals i per diversos motius ja sigui sobre les tasques encomanades a Toni Garcia o a A2 Security, que van fer de contacte i sense voluntat lucrativa en l’adquisició de quatre respiradors durant la crisi sanitària.

El Govern havia negat fins ara que Garcia tingués cap mena de vincle contractual amb l'administració. L'aparició de l'adjudicació aquest dimecres semblava que pretenia donar llum a tot plegat. O aclarir les coses. Però el ministre de Presidència ho ha embolicat una mica tot plegat quan ha estat preguntat per la qüestió. Ha deixat clar que A2 Security, això sí, més enllà de temes de seguretat també presta serveis "d'intermediació i captació d'inversió i d'empreses". I també ha assegurat que que la contractació "no té cap secret". I a partir d'aquí és quan Gallardo ha deixat a l'aire diferents dubtes en assegurar que Garcia i la seva empresa "han prestat uns serveis els primers sis mesos de l'any", sobre els quals no hi ha hagut cap adjudicació almenys publicitada, que han tingyt "un retorn positiu i per això s'ha volgut renovar la contractació d'aquesta empresa".

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending