Confirmat que els administratius de policia escalen tres llocs en la graella salarial de Govern

La revisió per adaptar les taules retributives de l’administració general serà efectiva en la majoria de casos a partir de l’1 de maig tal i com la ministra d’Administracions Públiques ha anat comunicant les darreres setmanes

Despatx central de la policia.
Despatx central de la policia. Toni Solanelles

Els fins ara administratius del departament de policia esdevindran a partir de l’1 de juny tècnics de suport de policia i automàticament ascendiran tres llocs en la graella salarial de l’administració general. D’aquesta manera es confirma una de les situacions que es van anunciar des de diversos sindicats de la Funció Pública tot advertint possibles interessos encoberts tant des de responsables de l’administració general com del cos de policia.

La ministra d’Administracions Públiques en funcions, Trini Marín, ha anat comunica les darreres setmanes, per carta, els canvis acordats arran de l’actualització dels llocs de treball feta per la filial andorrana de PriceWaterhouseCoopers. El resultat de l’estudi va derivar en el fet que el Govern aprovés en la sessió del 25 de gener passar la seva aplicació a partir de l’1 de juny, és a dir, a partir del primer dia del mes que ve.

Edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Mala maror a l’administració per la revisió ‘secreta’ de la graella de categories

Quan es van saber detalls d’aquella revisió, diversos sindicats, i especialment el Sipaag, van posar el crit al cel, primer, perquè les organitzacions sindicals no havien estat cridades a participar del treball i, segon, perquè hi havia elements relatius a la revisió amb els quals estaven manifestament en contra. També el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) van lamentar que hi haguessin funcionaris adscrits al seu cos que tinguin una actualització salarial i, en canvi, molts d’altres no hagin per ara tingut aquesta revisió.

A més, és coincidia en què hi havia la sensació que hi podien haver interessos ocults perquè un determinat lloc de treball experimentés un ascens molt significatiu. Fins a tres nivells acaben escalant els administratius policials, que ara seran anomenats tècnics de suport de policia i immigració i que segons ha pogut comprovar l’Altaveu passaran a estar classificats del nivell 0105 actual al nivell 0108 que adquiriran a partir de l’1 de juny.

Una imatge de l'edifici administratiu de Govern.

Relacionat

Els sindicats estan segurs que se’ls ha apartat de la revisió laboral perquè no detectin tripijocs

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, de la carta enviada per Marín als funcionaris afectats per l’actualització de les graelles salarials, a partir de dilluns els funcionaris que tinguin dubtes “o vulguin conèixer la descripció del lloc de treball que ocupa” podran fer-ho a través del portal de l’empleat, on s’i trobarà un espai habilitat per sol·litar un retorn tant amb l’empresa que ha fet l’anàlisi com amb el departament de Funció Pública per tal de resoldre els problemes o dubtes que es vulguin plantejar.

Comentaris (13)

Trending