Mala maror a l’administració per la revisió ‘secreta’ de la graella de categories

D’una manera desigual, Funció Pública estaria presentant l’actualització en què ha estat treballant durant temps dels nivells professionals i just ara a final de legislatura comunica ascensos i descensos causant estupefacció en molts funcionaris

Edifici administratiu de Govern.
Edifici administratiu de Govern.

La revisió suposadament desigual de la graella de nivells laborals de l’administració està causant mala maror en una part important dels treballadors de la Funció Pública. Hi ha estupefacció perquè a les escorrialles de la legislatura s’estiguin presentant, gairebé en secret, d’amagat, aquestes actualitzacions de les categories, que pot comportar increments o decrements de la retribució base i, en conseqüència, condicionar especialment la projecció professional.

Fa temps que Govern estava treballant en aquesta actualització de nivells. De fet, es va contractar els serveis professionals d’una consultora externa per fer aquesta feina de revisió de la graella. El malestar bé perquè les darreres setmanes, i en funció, aparentment, de decisions finalment polítiques, a alguns departaments s’està presentant l’actualització dels nivells i en altres casos no s’està fent res. El temor és que s’estigui passant factura a aquells funcionaris que no han estat propers i que es premiï als afins.

Sia com vulgui, hi ha revisions que suposa baixar fins a tres nivell i, d’altres, que comporta un increment de dos nivells pel cap baix. Segons les fonts consultades, de forma directa no hi pot haver una reducció de la remuneració que s’està percebent. Però en funció del canvi que es pugui acabar acordant, el que sí que es condiciona és la progressió professional que un treballador de l’administració pugui tenir dins de la Funció Pública.

Hores d’ara no s’han ofert explicacions que hagin convençut als treballadors. I el fet que s’hagin comunicats canvis en alguns departaments i en d’altres no ha comportat encara que hi hagi més desconcert. No és el primer cop que passa una situació similar a les acaballes d’una legislatura. Fa quatre anys ja es va denunciar un cas molt similar que hauria promogut la llavors titular de Funció Pública Eva Descarrega i que tenia com a beneficiari, per exemple, el cos diplomàtic, justament on se situava el seu lloc de retorn professional.

Comentaris (6)

Trending