L’Agència de Protecció de Dades estudiarà la situació dels certificats digitals

Després de rebre diverses queixes d’usuaris, s’ha traslladat a l’àrea d’instrucció, que valorarà quin és el procediment més adequat per donar resposta

Logotip de l'empresa que s'encarrega dels certificats digitals.
Logotip de l'empresa que s'encarrega dels certificats digitals.

El malestar entre els usuaris i els funcionaris de l’administració per l’empresa estrangera que gestiona els certificats digitals ha estat notable els darrers dies. Tant, que s’han traslladat diverses queixes a l’Agència de Protecció de Dades (Apda) per tal que se’n faci càrrec de l’afer. De moment es troba en una fase molt inicial, però es començarà una investigació de la situació. L’àrea d’instrucció encarregada valorarà quin és el procediment més adequat per donar resposta.

Des de l’Apda, la directora Resma Punjabi assenyala que ha estat aquest mateix dilluns quan s’han constat diverses queixes per la vulneració de la intimitat de les dades d’alguns ciutadans per part de l’empresa que gestiona els certificats digitals. Principalment, en un darrer moviment que s’ha fet per comunicar la seva caducitat. “S’ha derivat a l’àrea d’instrucció i estan en una fase molt inicial”, assenyala Punjabi.

Un exemple de comunicació.

Relacionat

Indignació a l’administració per la deixadesa de les certificacions digitals

El que s’haurà de veure és si tot plegat és sancionable o si pot comportar alguna conseqüència. D’una banda, el fet de tenir una empresa estrangera disposi de dades d’usuaris que no ho han consentit. De l’altra, i la que competeix a l’Apda directament, el fet de vulnerar el dret a la intimitat de les persones. Punjabi assegura que el que es farà serà valorar quin és el procediment correcte per donar resposta a les queixes que s’han rebut.

Comentaris (11)

Trending