Actuació d'urgència per la calçada malmesa a la carretera de Fontaneda

S'ha habilitat una desviació d’uns 80 metres de llargada i 4 d’amplada per permetre el pas alternatiu de vehicles

El tram de la carretera afectat.
El tram de la carretera afectat.

El consell de ministres ha aprovat, la declaració d’emergència per a la contractació dels treballs i serveis necessaris per restablir un pas alternatiu a la carretera de Fontaneda, al punt quilomètric 5,6. Tot i que la titularitat de la via és del comú de Sant Julià de Lòria, és l’Executiu qui s’ha de fer càrrec del seu manteniment. Així, en les darreres setmanes s’ha detectat un deteriorament sobtat de la calçada.

Mentre no es procedeixi a la licitació de les obres definitives de millora de la calçada previstes a la llei de pressupost que es troba a tràmit parlamentari i actualment en curs de redacció de projecte, el Govern ha decidit fer-hi una actuació provisional que permeti el trànsit de vehicles lleugers per la zona amb la màxima seguretat possible. Així, s’ha decidit habilitar un tram d’uns 80 metres de llargada i 4 d’amplada a tocar de la carretera actual i que permetrà el pas alternatiu dels vehicles.

Aquest dimecres a la tarda hi ha hagut una reunió entre el Govern i el Comú de Sant Julià de Lòria per analitzar el projecte. Així, es procedeix a l’execució directa i immediata de les obres, que s’espera que puguin començar dilluns vinent i allargar-se tres setmanes. El Govern i el comú lauredià mantenen un contacte constant per analitzar l’evolució d’aquesta actuació a la via.

El tram afectat es troba a uns 500 metres de l'entrada a la població de Fontaneda i ja fa anys que hi ha problemes. S'hi havien construït uns murs de pedra per fer contrapès.

Etiquetes

Comentaris

Trending