Absolt de facilitar informació confidencial l’exdirector de la presó

El Tribunal de Corts considera que no es pot provar que un dels actuals oficials del centre penitenciari hagués revelat secrets en el marc d’un cas d’extorsió a entitats bancàries

-
-
El Tribunal de Corts ha absolt l’exdirector de la presó del delicte de revelació de secrets del qual se l’acusava i que li podia comportar una inhabilitació professional. Com ja es va evidenciar durant la vista celebrada el 25 de setembre, els elements en què la fiscalia basava la seva acusació eren extremadament dèbils. Més suposicions que no pas ni tan sols indicis. I davant d’aquesta debilitat probatòria la sala s’ha declinat, com estableixen els principis del Dret, per afavorir l’inculpat.

Un dels actuals oficials d’Institucions Penitenciàries, feia temps que estava processat per, presumptament, haver facilitat informació confidencial a un antic reclús que juntament amb un altre exintern haurien maquinat una operació d’extorsió a bancs del país. Suposadament, el llavors director de la presó hauria informat un dels dos citats anteriorment que estava sent investigat per la Batllia. Aquesta circumstància, però, va ser negada rotundament durant la vista pel processat, que sí que va reconèixer haver tingut algun mínim contacte amb un d’ells en vista a fer un negoci pel qual pretenia cobrar una comissió.

L’absolució encara no és ferma. Caldrà veure si el ministeri públic recorre contra la decisió del Tribunal de Corts. Ja en la seva qualificació, la fiscalia va assegurar ser molt generosa en sol·licitar una pena d’inhabilitació per al càrrec de director. Fins i tot en el cas que s’hagués produït aquesta condemna, ara per ara no afectaria el processat, però és clar que tampoc podria optar a recuperar algun dia la direcció del centre penitenciari si mai es donés el cas que s’hagués d’ocupar el lloc. Cal recordar que l’actual director del centre penitenciari, Francesc Tarroch, està a la recta final de la seva carrera professional.

Durant la vista celebrada el setembre, com s’ha dit, van ser evidents les llacunes en l’acusació. Alhora, però, també va quedar clar que el funcionari havia passat per la denominada pena de la banqueta. És a dir, haver-se d’afrontar a un judici públic després de desestimar acceptar cap responsabilitat en el marc d’un judici ràpid que excepte en una sola ocasió no han estat mai oberts al públic en general. La vista va evidenciar, però, l’equivocació reconeguda pel funcionari d’haver mantingut contactes amb persones que no calien per fer d’intermediari en una operació de compra-venda d’or.

Comentaris (2)

Trending