A Pere López el postureig ja no li és igual

El líder parlamentari socialdemòcrata descarta anar a la presentació d’‘El Llibre Blanc de la Igualtat a Andorra’ fart de la utilització dels col·lectius socials i de no avançar com caldria

-
-
Per molta igualtat que hi hagi en joc, al president del Partit Socialdemòcrata (PS) i líder parlamentari de la formació, Pere López, se li ha acabat la paciència d’haver de posturejar. Per això López ha declinat assistir a la presentació d’‘El Llibre Blanc de la Igualtat a Andorra, una realitat’. Considera el conseller general que ja n’hi ha prou d’assistir a presentacions i presentacionetes i que després d’anys d’anuncis i fotografies toca passar a l’acció. I si el que cal és un projecte de llei, doncs entrar-lo a tràmit parlamentari i treballar-lo.

La seva absència a l’acte d’aquesta tarda, que s’ha de fer al vestíbul del Consell General, l’ha anunciat López a través de les xarxes socials. Concretament, el polític socialdemòcrata ha fet una piulada on explica que “no assistiré a l'enèsim acte de postureig i utilització indeguda de les associacions; vuit anys després del Pla per la igualtat fet pel PS, encara som en fase d'anàlisis i de fotografies”. López ha explicat que el que es presenta aquesta tarda és novament la diagnosi feta, sense que hi hagi, a priori, cap gran avenç.

Al líder socialdemòcrata li consta que algunes de les associacions i col·lectius que també han estat convidats a l’acte i que en altres ocasions havien acudit a la crida, aquesta vegada han declinat la invitació o, almenys, no tenen intenció d’acudir al vestíbul del Consell General fartes i farts d’haver d’escoltar sempre el mateix. Més o menys, és clar.



El PS vol saber com estan els protocols contra la violència de gènere

Fart de paraules i no de fets, el conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha fet arribar a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual vol comprovar l’estat de desenvolupament en què es troben els protocols per lluitar contra la violència de gènere i domèstica, tres anys després de l’aprovació de la llei per lluitar contra aquesta xacra. El parlamentari ha lamentat que, per les informacions que han arribat a la formació, aquests no estarien prou avançats i considera important poder accedir a la documentació reclamada per comprovar si aquesta sensació s’adequa o no a la realitat.  En l’escrit entrat aquest dilluns al registre del Consell General, López sol·licita, en primer lloc, que se li faci arribar “la guia de col·laboració per la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD)” que recorda és el “document que ha de garantir l’ordenació de les actuacions dels ministeris i departaments de l’administració implicats en la prevenció, l’assistència i la persecució” d’aquestes dues problemàtiques. També demana “tots els protocols d’actuació de cada àrea d’intervenció en els quals s’estableixen els recursos, els serveis i els mecanismes de col·laboració amb les víctimes”. A més, el parlamentari reclama “el cronograma d’implantació de la Llei 1/2015, del 15 de gener, per l’erradicació de la violència de gènere i de la violència domèstica des de la seva aprovació”. Per últim, vol que se li enviï “les estratègies dissenyades per la CONPVGD que s’han recollit en els plans nacionals de serveis socials i sociosanitaris”.



 

Comentaris

Trending