A la frontera del riu Runer cal justificar perquè es vol sortir o entrar a Espanya

Les restriccions de mobilitat a l’Estat veí comporten certes limitacions, no només al punt fronterer sinó que els cossos de seguretat també poden fer controls viaris

-
-

Les restriccions de mobilitat decretades pel govern espanyol fa que per passar la frontera del riu Runer, tant de sortida com d’entrada a Espanya, hi hagi controls, no pas pel fet que es tracti d’una frontera sinó, justament, degut a a les limitacions de moviments. De forma general els motius que poden justificar haver d’anar d’un lloc a l’altre estan relacionats amb aspectes laborals, sanitaris, d’ajut a d’altres o per retorn a casa. Sempre que es pugui acreditar documentalment la situació per la qual cal el desplaçament és molt millor. Són les autoritats espanyoles les que controlen.

L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha recordat que “a la frontera no hi ha restriccions de pas pel fet de ser frontera, però a Espanya s'apliquen les limitacions de mobilitat” derivades del decret d’Estat d’alarma. La motivació del moviment es pot dur a terme de moltes maneres. Fins i tot, ha explicat Ros, verbalment, explicant la situació. “No es tracta d'un estat policial ni burocràtic, si no d'una voluntat de reduir la mobilitat per frenar el virus, i partir de que els ciutadans tenen el mateix objectiu de lluitar contra la pandèmia.”

És evident que si es porta un document acreditatiu molt millor, atès que arran de les mesures dictades, els controls no només poden ser a un punt tan clar com la frontera sinó, també, en qualsevol tram de la xarxa viària on els cossos de seguretat espanyols muntin un control per assegurar el compliment de les mesures. En qualsevol cas, per a informació complementària i concreta es pot contactar tant amb l’ambaixada (800032) com amb el telèfon d'emergències consulars (361332). Tots dos han rebut nombroses comunicacions.

Comentaris (2)

Trending