22 mesos de presó per l'ultranacionalista Ilja Janitskin

La sentència del cas del periodista i polític finlandès determina que haurà d'entrar a la presó per delictes d'incitació a l'odi, calúmnies i amenaces, entre d'altres

Johan Bäckman (al fons a l'esquerra) i Ilja Janitskin (a la dreta) durant la sessió inicial del judici a la cort del districte d'Hèlsinki.
Johan Bäckman (al fons a l'esquerra) i Ilja Janitskin (a la dreta) durant la sessió inicial del judici a la cort del districte d'Hèlsinki.

L'activista polític finlandès Ilja Janitskin que va ser detingut a Andorra l'agost del 2017 i enviat el mes d'aquest abril cap a Finlàndia, haurà de complir una pena d'1 any i 10 mesos d'empresonament. El fundador de la revista electrònica 'mv-lehti' és acusat de diversos delictes comesos mentre ha estat el responsable del contingut d'aquesta revista.

A finals del juny d'aquest any, els magistrats de la Cort del districte de Hèlsinki van considerar que no hi havia motius per mantenir empresonat al polític ultranacionalista i el van deixar en llibertat. Ilja Janitskin portava ingressat 3 mesos a la presó després que Andorra l'extradís cap a Finlàndia el passat 13 d'abril.

Ara la sentència del cas ha considerat que s'ha de jutjar a 22 mesos de presó a l'activista polític perquè el considera culpable de 16 càrrecs penals relacionats amb la revista en línia que havia fundat. Entre aquests delictes hi consten els de difamació agreujada, incitació agreujada contra un grup ètnic, violació dels drets d'autor, incompliment de la confidencialitat, apostes il·lícites o recaptació de fons inapropiats.

El tribunal també condemna a tres acusats més a pagar un total de 136.000 euros en danys a víctimes, dels quals la responsabilitat més gran recau sobre Janitskin. Cal recordar que, la Interpol va arrestar Janitskin a Andorra l'agost del 2017 i va estar vivint sota arrest domiciliari mentre els tribunals andorrans decidien si complir amb la sol·licitud d'extradició de les autoritats del país escandinau.

Etiquetes

Comentaris

Trending