100.000 euros per a la millora de l’heliport de l’hospital

Les obres permetran que la instal•lació s’adapti a les exigències de la normativa aeronàutica internacional i estaran enllestides a mitjans del mes de març

-
-

El Govern destinarà poc més de 100.000 euros per realitzar millores a l’heliport de l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell. Es tracta d’unes reformes demanades expressament des del Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) per adequar la instal·lació a les noves exigències de seguretat recomanades per la normativa aeronàutica internacional. Els treballs haurien d’estar enllestits a mitjans del mes de març.

Des de la parapública sanitària es va indicar a Govern la necessitat de fer aquests treballs, que han de servir per dotar de més seguretat a l’helisuperfície situada a la teulada del centre sanitari, clau per al trasllat dels usuaris que requereixen transport aeri. El SAAS va apuntar que calia tirar-les endavant per adaptar l’espai a les noves recomanacions que arriben per part de les normatives internacionals en la matèria.

En concret, el projecte preveu la instal·lació d’un nou enllumenat i balises. D’aquesta forma es dotarà d’una major seguretat a l’aterratge dels aparells. També se situarà una xarxa de protecció lateral.

El concurs públic per a la realització d’aquestes millores es va obrir a inicis d’octubre. Ara, s’ha adjudicat l’obra a l’empresa Instal·lacions Integrals per un import proper als 104.000 euros. L’adjudicatària disposarà d’un termini de deu setmanes per completar l’encàrrec. Per tant, si tot surt com està previst, tot hauria d’estar enllestit a mitjans del mes de març.

Etiquetes

Comentaris

Trending