Un virus, dues formes d’afrontar-lo

Tres dels basars xinesos instal•lats al país han optat per romandre oberts, tot i que atenent la clientela amb mascaretesUn altre, el d’Encamp, ha decidit tancar al•legant “vacances” o “descans” imitant la decisió de molts comerços similars als països veïns

La crisi del coronavirus va començar a la Xina. Concretament a una, fins fa poc, poc coneguda ciutat anomenada Wuhan. Això fa que a la resta del món, la comunitat originària d’aquell país hagin hagut de suportar certs recels. A Andorra, encara hi ha pocs ciutadans xinesos, la majoria regentant els populars basars. Els darrers dies, els diferents establiments existents han anat adoptant diferent formes d’afrontar la crisi provocada per l’expansió, per ara als Estats veïns. Alguns atenen als clients amb mascareta. Altres, han optat directament per tancar.

Els dos establiments situats a Andorra la Vella, més concretament a les avingudes Bonaventura Riberaygua i Príncep Benlloch, han optat per continuar oberts. Això sí, ho fan amb un gest que, suposadament, persegueix donar tranquil·litat als clients. Tots els treballadors porten les ja famoses mascaretes quan han d’atendre a les persones que entren a les botigues. El mateix succeeix a la botiga instal·lada a Sant Julià de Lòria. La imatge, com a mínim, no deixa de sorprendre.

Encara més lluny han anat els responsables del basar situat a Encamp, a la zona del Pedral. Directament, han optat per tancar. Fins dimecres al vespre, el cartell indicava que “del 5 de març al 31 de març” estaran “tancats per vacances”.

L’avís va variar el dijous, tot i que no el resultat final: la botiga seguia amb la persiana baixada. “Tancat per descans. Ho sento per la molèstia”, deia. Això sí, havia tingut temps de preparar l’aparador per a la celebració del dia de la Constitució, amb la instal·lació de diverses banderes andorranes.

De fet, aquesta segona fórmula és la que han posat en marxa molts botiguers xinesos dels països veïns. Són molts els comerços regentats per aquesta comunitat que en els darrers dies han tancat portes al·legant vacances, coincidint, això sí, amb la fase crítica de la crisi del coronavirus. Aquesta situació ha provocat força comentaris a les xarxes socials, especialment pel fet que són botigues que, fins ara, habitualment no tancaven mai.

Etiquetes

Comentaris

Trending