Una marató amb la Força

Els cinemes Illa Carlemany celebraran el 19 de desembre l’estrena de “L’ascens d’Skywalker” amb la projecció contínua de les tres pel•lícules de la tercera trilogia d’Star WarsEl gerent, Jordi Torres, explica que és una iniciativa pionera a Andorra i que, fins i tot, se’ls va oferir disposar de forma consecutiva dels nou films de la saga

Els fans d’Star Wars tenen des de fa temps una data marcada al calendari: la del 19 de desembre. És el dia escollit per a l’estrena de “L’ascens d’Skywalker”, la tercera entrega de la darrera trilogia de la saga iniciada l’any 1979 per George Lucas i que, ràpidament, es va transformar en un fenomen cultural i una màquina de fabricar diners, tant amb entrades de cinema com amb tota mena de material relacionat (marxandatge, sèries televisives, joguines, còmics, llibres, etc...). A Andorra, l’esdeveniment se celebrarà de forma gran. Des dels cinemes Illa Carlemany s’oferirà als fans la possibilitat ja no només de veure el darrer film, sinó també de seguir la història sencera amb una marató de les tres pel·lícules.

La compra de Lucasfilm, l’empresa que, parafrasejant Gerard Piqué, ho va començar tot, per part de Disney va ser el tret de sortida d’una explosió de l’univers galàctic creat per George Lucas, liderada per una nova trilogia on s’explicarien fets posterior a la destrucció de la segona Estrella de la Mort i l’aparent –qui hagi vist els darrers tràilers entendrà el perquè d’aquest adjectiu- desaparició de l’emperador Palpatine. Com era d’esperar, les dues primeres pel·lícules (“El despertar de la Força” i “Els últims jedi”) van arrasar a les taquilles i el mateix s’espera que faci la conclusió: L’ascens d’Skywalker que arriba en poc més d’un mes a les cartelleres.

Ho farà, justament, en una hora i una data concreta. És la novena pel·lícula troncal d’Star Wars i, per tant,  el dia i el moment en què s’estrenarà està seleccionat amb cura: les 19 hores del dia 19 de desembre del 2019. Ara bé, qui no tingui gaire al cap els successos de les dues anteriors entregues, tindrà una bona oportunitat per reviure’ls en les hores prèvies. Cinemes Illa Carlemany organitza una marató amb les tres pel·lícules senceres, una iniciativa que, com explica el seu gerent, Jordi Torres, és molt habitual a altres països però a Andorra suposarà una autèntica novetat. “Havíem fet alguna cosa amb “Els Jocs de la Fam”, però només dos films; per mi una marató és a partir de tres, que és el que farem”.

El responsable dels cinemes explica que “alguna vegada anterior ho havia intentat però no va sortir l’opció; ara, ens ho van oferir i vaig dir que sí de seguida. Primer, perquè sóc un fan de la saga i, segon, perquè és una novetat al país i crec que val la pena demostrar que, tot i ser les úniques sales del país, ens movem per fer coses diferents”. Així doncs, cap a la una de la tarda es projectarà “El despertar de la força”; a partir de les quatre, “Els últims Jedi” que acabarà just a temps perquè a les set de la tarda en punt, ni un minut abans ni un després, els emblemàtics títols de crèdit de la saga i la inconfusible simfonia creada per John Williams.

L'aposta és arriscada per la novetat que suposa al país i perquè cau en un dia en què molta gent estarà treballant

Torres admet que és una aposta valenta i, fins a cert punt, arriscada. De fet, assegura que la idea és més “demostrar que fem coses” que no pas aconseguir una gran recaptació que considera complicada d’assolir. “L’entrada tot just val 10 euros; si comptes que l’habitual són sis, les dues primeres pel·lícules et surten a dos euros”, apunta, per després recordar que “molta gent estarà treballant”. Per ara s’han venut ja disset de les 300 entrades de la sala, tot i que confia que el ritme millori segons s’apropi l’estrena.

Per si algú pensa que una marató de tres films és una bogeria, que tingui en compte un altre detall: “se’ns va oferir projectar les nou pel·lícules, però ho vam descartar”, revela el gerent dels cinemes. Si a algú li interessa aquesta ironman cinematogràfica, que sàpiga que hi ha cinemes de Barcelona (Grup Balanyà i Cinesa) que sí les fan.

El que Torres té clar és que, a nivell de recaptació, la novena pel·lícula galàctica els assegura un gran final d’any, al qual també poden ajudar altres estrenes a priori de gran taquillatge com la segona part de “Frozen” o la tercera de “Jumanji”. Admet, això sí, que no té clar si la força d’Star Wars podrà superar l’èxit espectacular que, ara fa uns mesos, van tenir amb “Avengers: Endgame”.

Comentaris

Trending