Un agent d’assegurances poc segur

El director general del ram de vida d’una asseguradora demana que se l’aixequi la suspensió del permís de conduir durant l’horari laboralL’home va ser controlat després de ser detectat fent ziga-zagues amb el seu vehicle i va donar en el control d’alcoholèmia un resultat d’1,74 grams per litre de sang

Professionalment, es dedica al món de les assegurances. De fet, és director general del ram de vida d’una de les companyies del país. Una feina que, al seu entendre, pot veure’s perjudicada si no li autoritzen a conduir durant el seu horari laboral. Per això, ha demanat a la justícia que en hores de feina, se li aixequi la privació del permís que se l’ha imposat després que fos controlat per la policia quan circulava de forma perillosa i que donés positiu per anar begut (més que triplicant la màxima permesa i més que duplicant la penal).

L’home va ser condemnat, via ordenança penal, a finals d’abril. Havia donat en el control un resultat d’1,74 gram per litre de sang. Per tant, superava de llarg els 0,8 que es considera positiu penal. La batlle li va imposar una pena d’un mes d’arrest nocturn i, sobretot, li va retirar el permís de conduir durant tretze mesos, mesures que el processat va acceptar. Tot i això, sí que va reclamar que la suspensió no fos vàlida duran el seu horari laboral.

En concret, demanava poder agafar el cotxe de dilluns a divendres, entre les nou del matí i la una de la tarda i de les tres de la tarda a les set del vespre. En aquest interval horari desenvolupa la seva tasca com a director general del departament de via i director comercial d’una companyia d’assegurances. Afirmava que “necessita desplaçar-se per a visitar i captar clients i assistir a reunions” i apuntava que corria “el risc de ser acomiadat”. A més, assegurava que “no va beure una gran quantitat d’alcohol”, sinó tot just “una copa de conyac i d’un sopar de forma molt lleugera”.

El fiscal es va oposar a la demanda. En aquest sentit, des del ministeri públic es posava en relleu que “no resta acreditat que el recurrent no tingui al seu abast altres mitjans de desplaçament”. També posava en relleu “l’elevada taxa d’alcoholèmia i les circumstàncies del control”. I és que la policia el va aturar després de detectar que feia maniobres que posaven en risc no només a ell mateix sinó a la resta de vehicles.

En la sentència, el Tribunal Superior recorda que, efectivament, el Codi Penal contempla la possibilitat d’aixecar la suspensió de permís per motius laborals “havent-se de comptar cada dia com a mig dia de pena de retirada”. Això sí, “les necessitats laborals de l’autor dels fets, si aquestes són establertes, no poden prevaler sobre l’objectiu de garantir la seguretat dels altres usuaris de la via pública” i, per tant, aquesta autorització és “de caràcter excepcional”.

La resolució dóna la raó a la batlle a l’entendre que “no acredita que no disposa d’altres mitjans per desplaçar-se (taxi, autobús, companys de feina) per dur a terme les visites puntuals que pugui planificar en la seva qualitat de director general”. També es remarca que l’home “va ser controlat quan efectuava nombroses ziga-zagues en la calçada i presentava una taxa d’alcoholèmia elevada”. Per això, no accepta la petició i manté la suspensió total del carnet.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending