“Un acte egoista i altruista a la vegada”

El cap de Govern, Xavier Espot, rep la primera dosi d’AstraZeneca i fa una crida a la ciutadania més reticent a participar en el procés de vacunació com l’única sortida als “estralls de la pandèmia”

“És un acte egoista i altruista a la vegada”. Així ha definit el cap de Govern, Xavier Espot, el moment de rebre la primera dosi de la vacuna. En el seu cas, AstraZeneca, un fet que ha celebrat perquè li permet defensar un vaccí que, admet, ha tingut “un rebuig superior” als altres. El polític escaldenc es converteix així, juntament, amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva en els darrers integrants del gabinet a passar per la plaça de braus.

Espot, a qui se l’ha vist tranquil en els moments previs a rebre la pertinent dosi, sí que ha admès una certa inquietud pel fet que encara hi hagi ciutadans que no vegin clar això de vacunar-se. “Ens ha d’interpel·lar que encara passi això quan hi ha evidències que és un procés segur i després d’un any on hem pogut veure els estralls sanitaris i econòmics que ha provocat la pandèmia”, ha apuntat. Davant d’aquesta situació, però, aposta per fer encara “més pedagogia, explicant les coses i sent transparents”.

El cap de Govern ha remarcat que sortir de la pandèmia “és cosa de tots” i, per això, no ha dubtat a parlar de la vacunació com d’un acte “de responsabilitat”. Al mateix temps, “egoista i altruista”. Egoista perquè, recorda, “em protegeixo” i altruista, perquè serveis per “cuidar també dels altres”. I ha deixat clar que “com més gent es vaccini, més ràpidament deixarem enrere el coronavirus”.

Espot espera sala vacunes
Espot xerra amb un ciutadà durant els quinze minuts d'espera postvacunació.

En el seu cas, li ha tocat la vacuna d’AstraZeneca. I ho ha celebrat. “Millor, perquè és la que ha suscitat un rebuig més gran que altres”, ha apuntat. I, per tant, acceptar-la obertament perquè “és igualment segura” li permet participar en aquesta pedagogia cap als ciutadans més reticents.

Espot ha seguit el mateix procés que tots els qui passen per la plaça de braus. Primer, omplir el formulari. Després, fer cua, tot i que escurçada perquè una dona ha volgut cedir-li el seu torn. I, un cop punxat, l’espera de quinze minuts per comprovar que no patia cap reacció adversa. Una estona durant la qual se l’ha vist conversant amb altres persones. El d’aquest divendres é només un primer pas. El 30 de juliol arribarà un altre: la segona dosi.

Comentaris (6)

Trending