L’últim ball del director

El reconeixement a Jordi Moreno per la seva jubilació, que s’ha fet efectiva jurídicament avui mateix, ha marcat els tributs que s’han fet, molt nombrosos, durant l’acte de la patrona de la policia

Si un nom ha capitalitzat gran part de l’acte institucional de la festa de la patrona de la policia, aquest és el de Jordi Moreno. Ha estat el gran protagonista de l’acte. N’ha parlat el seu successor. N’ha parlat la ministra. N’ha parlat el cap de Govern. I si haguessin deixat parlar el representant de la policia de Geòrgia o de la guàrdia urbana de Barcelona, per posar dos exemples a l’atzar, segurament que en algun moment o altre del discurs hauria sortit Moreno. El director. Jubilat, ja, vaja,

L’any passat Moreno es va fer un acte a mida amb totes les patums hagudes i sense heure. Enguany ell ha estat qui ha rebut els honors com a jubilat. Gràcies, Jordi. Li ho ha dit la ministra, el cap de Govern i el seu recanvi i fins fa poc número 2. L’ovació ha estat sonora després que el funcionari hagi rebut el record com a integrant jubilat de la policia. Moreno s’ha jubilat formalment aquest dimarts, encara que ja fa alguns dies que no va al despatx. I s’ha acomiadat per activa i per passiva. Trobades, visites a despatxos, correus electrònics.

Potser hauria hagut d’agafar el micro aquest dimarts. Però no ha estat el cas. Ha rebut més aplaudiments que la resta dels honorats -qui més s’hi ha acostat, i a llarga distància, ha estat el sergent major Joan Pericas- però se li ha dispensat el mateix tracte que els quatre jubilats restants. Crida a pujar a l’escenari. Lectura del currículum. Entrega del record, encaixada de mans i cap avall. Cert és que Espot ha sortit de darrere de la taula presencial per entregar-li la placa commemorativa i fer-li una sincera abraçada.

Moreno s’ha abraçat a Lasne i, també, a l’altre adjunto policial, Miquel Àngel Barbolla. Moreno s’ha dut la mà al pit i ha ofert el guardó a un auditori ple a vessar que l’ovacionava posat en peus. Abans, el seu successor havia ressaltat el “llarg viatge” que han fet junts i ha destacat “el tarannà conciliador i pacificador del comandament que ara es jubila”. La ministra d’Interior i Justícia, Ester Molné, també ha agraït els serveis prestats a l’ara director policial jubilat.

I Espot, el cap de Govern, ha posat en relleu la “lleialtat i abnegació” de Jordi Moreno, que també assegura haver trobat en Bruno Lasne. El màxim responsable de l’executiu ha destacat les “qualitats humanes i la professionalitat” de Moreno en qui, ha assegurat, es fa realitat allò que hi ha “un excel·lent professional, un excel·lent policia i també una bona persona”. Espot també ha remarcat i ha honorat la tasca feta per Josep Maria Rossell com a ministre -s’hi han referit Molné i Lasne també- i ha fet una referència al secretari d’Estat del departament, Joan León, que ha considerat “clau de volta” del ministeri.

Moreno ha estat la punta de llança dels homenatjats, dels condecorats, però n’hi ha hagut una bona estiba. Com el director ara jubilat, però, sense tanta requesta, és clar. Moreno ‘forever’.

Comentaris (10)

Trending