El testament vital de Pau Donés

‘Eso que tú me das’, que recull l’entrevista que el periodista Jordi Évole va fer al cantant de Járabe de Palo en els seus darrers dies de vida arriba aquest dimecres a la cartellera del Principat

El 9 de juny el món de la música es va veure consternat per l’anunci de la mort de Pau Donés. El cantant de ‘Jarabe de Palo’ havia sucumbit, després de cincs de dura lluita, en la batalla contra el càncer. En els seus darrers dies de vida, l’artista va voler fer una darrera entrevista. Per això va trucar a Jordi Évole, el creador de ‘Salvados’ i li va proposar pujar a la Vall d’Aran. El resultat és el documental ‘Eso que tú me das’, que aquest dimecres s’estrena també al Principat.

“Quan vegin això, jo segurament estaré mort”. I tenia raó. Donés sabia que li quedaven pocs dies. El càncer que li van diagnosticar el 2015 i contra el qual, recaiguda rere recaiguda, lluitava des de llavors, acabaria llevant-li la vida, no abans que es publiqués ‘Tragas o escupes’, el darrer disc amb el seu grup. Uns ‘Jarabe de palo’ que ha deixat èxits com ‘La Flaca’, ‘Depende’, ‘Bonito’ o ‘Eso que tú me das’, la cançó que dona nom al documental.

 “Em queden dues o tres setmanes de vida i vull que tinguem una conversa”, li va dir Donés a Évole quan el va trucar per fer-li la proposta

Évole va rebre la trucada on Donés li explicava la situació i li proposava fer l’entrevista. “Em queden dues o tres setmanes de vida i vull que tinguem una conversa”, li va dir. No s’ho va pensar. Malgrat estar encara en ple confinament, va pujar cap a la Vall d’Aran i allà es va trobar amb el cantant. El documental, presentat ja al prestigiós Festival de Màlaga, arriba ara a les sales de cinema, entre elles les d’Andorra.

“La gent que el vegi es trobarà amb un document únic: mai abans un personatge de la rellevància de Pau havia gravat una entrevista estan la seva mort tan propera”, destaca el periodista català. Adverteix, evidentment que “la mort està present” però “encara més ho està la vida”. De fet, assegura que ‘Eso que tú me das’ “més enllà del testament vital de Pua és una injecció de vida”. El periodista recorda que “em deia que valia la pena viure encara que només fossin aquests quinze dies”.

Évole creu que el documental “serà útil per a la gent”. Ho justifica argumentant que “la xerrada està plena de reflexions que crec que funcionen com una medicina: s’hauria de prendre una cada vuit hores”.

La cinta, després de la premiere de Màlaga, s’estrena aquest dimecres als cinemes. Entre ells, els del Principat. Per ara, amb quatre projeccions en cartera: dues dimecres i dues més dijous, a les 16.45 i a les 18.30. Oportunitats de recordar la figura d’un dels artistes més carismàtics dels darrers temps a Espanya.

Comentaris

Trending