Tauletes sense tauletes

El nou director de Negoci de Vall Banc s’estrena en el càrrec “amb tota la il·lusió del món” escenificant el lliurament d’uns dispositius mòbils als ministeris de Salut i Afers Socials

Saben aquell que diu un acte per a no-res? Doncs exactament això. Per no haver-hi, no hi havia ni les protagonistes de la matinal: unes tauletes que van servir per introduir les dades del cribratge serològic massiu i que ara es distribuiran entre els ministeris de Salut, Afers Socials i Educació. De tauleta no n’hi havia ni una. Però l’acte, “molt bonic” segons els intervinents, ha servit perquè s’estrenés en públic el nou director de l’àrea de Negoci de Vall Banc.

Sergi Martín entoma el càrrec “amb tota la il·lusió del món”. I de ben segur que amb tauleta i dispositius mòbils i ofimàtics al despatx. A la sala d’actes, no hi han acudit cap de les 29 ‘maquinetes’ que l’entitat bancària va finançar durant la crisi sanitària perquè Actua, que capitanejava el projecte del cribratge massiu, no disposava de prou maquinari per introduir les dades que s’anaven recol·lectant als ‘stop labs’. El conat, símil o metàfora de lliurament de les tauletes ha tingut també l’assistència de les secretàries d’Estat de Salut, Helena Mas, i Afers Socials, Habitatge i Joventut, Teresa Milà. Deu minuts i a córrer, això sí.

Sis dels dispositius aniran a La Gavernera; la resta els usaran ara per ara els rastrejadors de Covid del ministeri de Salut i al setembre una part 'viatjaran' cap a Educació per si hi ha famílies que requereixen eines per a l'escolarització digital

I ni una resposta a cap pregunta. Preguntar per la situació bancària, ja no només de Vall Banc, que també, sempre immersa en possibles escenaris d’absorció o compra-venda, no és que hagi estat complicat. Era missió impossible. Si no hi havia les tauletes hi havia d’haver preguntes incòmodes. I un be negre amb potes rosses. En fi. Que sis de les tauletes van per als infants de La Gavenera. Això sí. I la resta se les queden, per ara, els rastrejadors de contagiats de coronavirus al ministeri de Salut.

Tenen molta feina els rastrejadors? Segurament. Però ni una dada tampoc. L’important eren les tauletes que no han fet acte de presència. ¿S’ha incrementat molt la feina en els dos centres -CAP La Sardana i caserna dels bombers- que prenen mostres per a la detecció ràpida de la Covid veient que la propagació del virus torna a incrementar-se a les contrades properes i els ciutadans andorrans volten com els que més? És possible. De l’estudi científic derivat del cribratge serològic tampoc n’hi ha res de nou. O almenys no aquest matí.

En fi, que com ha dit la secretària d’Estat de Salut, s’han viscut moments “molt convulsos, de molta dificultat” que han fet treure a relluir els millors “valors” de la societat. Com “la solidaritat”. I que el cribratge massiu, segurament gràcies també a les tauletes absents, va ser “un èxit de participació, cooperació i solidaritat” de tota la societat andorrana. I quan arribi el setembre, una part de les 29 tauletes aniran al ministeri d’Educació per poder dotar “d’eines digitals a aquelles famílies que ho requereixin” per poder seguir classes no presencials. També a La Gavernera les tauletes faran feina educativa i també tindran “un ús lúdic”.

Per lúdica, l’entrega de les tauletes. Una cosa…

Comentaris

Trending