Spiderman, l’heroi favorit d’Andorra

Un estudi de la web CashLady situa l’home aranya com el qui mes recerques a Google va generar al llarg de l’any passatEl personatge més sol•licitat a nivell mundial és Black Panther, molt per davant d’altres clàssics de la vinyeta com Batman, que només guanya a Rússia, o Superman

Comentaris

Quin seria el superheroi favorit dels andorrans? Un podria pensar que, sent un país amb un hivern de neu, potser el Principat es decantaria per l’Home de Gel, dels sempre incompresos X-Men. O que, per ser un lloc de natura s’apostaria pel verd de Green Lantern. Algú, fins i tot, podria dir que amb un sector financer tant potent les preferències s’inclinarien més cap a emmascarats que, en la seva vida privada, són multimilionaris o grans empresaris, com és el cas de Batman o Iron Man. Doncs res d’això. L’elegit és Spiderman, malgrat que al Principat, amb l’excepció de Caldea o, en un futur, el Prat del Roure, tindria seriosos problemes per balancejar-se entre els edificis.

La resposta ha estat possible gràcies a un estudi encarregat des de la pàgina web CashLady a la companyia Ahrefs Heyword Esplorer, especialitzada en analitzar les recerques que es fan a la xarxa. Bàsicament, s’ha tingut en compte les dades de Google al llarg de l’any 2019 i s’ha comptabilitzat quina era la pel·lícula sobre la qual es buscava més informació a cada Estat.

I agafant els resultats al Principat, el que queda clar és que les teranyines de Peter Parker van ser les que més interès van aixecar a les xarxes andorranes. En aquest sentit, Andorra s’alinea amb altres països com Espanya, Argentina, Bèlgica o Mèxic. En total, 21 països tenen al superheroi creat per Stan Lee i Steve Ditko com el mes sol·licitat a l’hora de cerca informació sobre la seva versió cinematogràfica.

Tot sigui dit, el gran triomfador d’aquest estudi és, en certa forma, una sorpresa. El personatge la pel·lícula del qual va ser la més recercada pels internautes no és cap dels que, històricament, s’han considerat grans del còmic. Al contrari, és un que, en el seu dia, va ser pioner com a representant d’una minoria: Black Panther, o Pantera Negra en la seva traducció al català. El rei de Wakanda lidera l’estudi i ho fa, a més, amb solvència. En fins a 48 països va encapçalar les dades, incloent-hi els Estats Units i el Canadà i arrasant a l’Àfrica.

En tercera posició hi apareix una dona: la Capitana Marvel. A 14 dels països analitzats ha estat la més cercada, seguida de ben a prop de Deadpool –conegut en castellà com a Masacre-, que ho és a 13. En cinquena posició es troba una altra dona –i el primer personatge no Marvel de la classificació-. Es tracta de Wonder Woman, que enguany gaudirà de la seva segona aparició cinematogràfica.

Altres detalls curiosos de l’estudi. Tota una icona del còmic –i també del cinema amb fins a 8 pel·lícules protagonitzades en solitari amb una altra en preparació- com és Batman només s’imposa a Rússia. En canvi, el seu gran antagonista, Joker, ho fa a nou. I Bruce Wayne encara té sort: un altre gran de les vinyetes com és Superman no té èxit en cap Estat.

Comentaris

Trending