Si vol un cotxe nou fet a mida, prengui paciència

Les dificultats d’abastiment també afecten els concessionaris, que tenen dificultats per aconseguir automòbils fora dels models estàndards de les marques i, en alguns casos, el temps d’espera pot arribar als nou mesos

Els concessionaris de vehicles han superat relativament sense un gran impacte la crisi provocada per la Covid-19. Les xifres de vendes se situen a nivells relativament propers als dels estadis previs de la pandèmia, amb l’excepció del sector industrial. Ara bé, un altre fet pot complicar la situació els pròxims mesos: els problemes d’abastiment. Com en altres àmbits de l’economia, l’automoció també pateix dificultats de subministrament, especialment d’aquells models que el client vol ‘a mida’.

Així ho admet Carles Sansa, president de l’Associació d’Importadors de Vehicles (AIVA). En línies generals, els concessionaris pateixen el mateix problema que altres sectors. Per un costat, “hi ha dificultat de subministrament de determinats elements, sobretot dels components electrònics”, segons ha apuntat el dirigent de l’entitat. Per l’altre, la situació dels contenidors: un cost més elevat per ser transportats per via marítima i molt menys en funcionament.

Conseqüència? Doncs que els establiments s’han trobat limitats en els vehicles que poden oferir als seus clients. De cotxes, n’hi ha. “Però no els que voldríem”, apunta Sansa. I, sobretot, “costa aconseguir en un termini curt aquell vehicle més fet a mida”. És a dir, si es vol un automòbil que incorpori prestacions no previstes en els models bàsics de cada marca, toca prendre paciència.

“Fins ara, potser calia esperar tres mesos. Ara, ens podem anar a set, vuit o nou, tranquil·lament”, explica el president de l’AIVA. I això, lamenta, “fa que es transmeti la falsa idea que no volem vendre”. Deixa clar, evidentment, que “això no és cert”. I és que “el problema és tenir producte nou fora de la producció estàndard”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending