Si no et munten la festa, munta-te-la

Un grup de joves i pares organitzen una activitat d’aigua davant la supressió d’actes infantils en la festa major lauredianaL’eliminació de la festa de l’escuma i el fet que el tobogan aquàtic del Prat Gran no estigui en funcionament va animar a fer una tarda alternativa

Qui no s’acontenta és perquè no vol. O almenys això fa la dita. Un grup de joves, molts d’ells vinculats a la ràdio de festa major que es munta a Sant Julià cada darrer cap de setmana de juliol, van saber de l’enuig de molts pares per la supressió d’activitats infantils, especialment les més refrescants, del programa d’actes festiu. I entre uns i altres es van anar engrescant i ‘passant’ del comú van acabar muntant una activitat prou seguida aquest diumenge a la tarda.

I és que la corporació laurediana, tossuda com una mula, ho ha fiat tot o gairebé tot al ràfting del Valira, que ofereix magnífiques vistes com les de la depuradora del Prat del Senzill, del pont de Fontaneda, fins a la frontera. Aquesta i cap altra és l’activitat aquàtica de la festa major. Enguany el programa no contempla, no contemplava, vaja, la festa de l’escuma. A més, com que l’única activitat aquàtica, sí o sí, és el ràfting, el tobogan aquàtic de Naturlandia aquest any ha deixat de ser moll. S’hi pot baixar, però amb donuts flotants. És baixada de tubbis.

Davant de tot plegat, i vist que, òbviament, els menors de 5 anys no podien fer ràfting ni tan sols acompanyats amb majors d’edat, amb els pares, amb els tutors, un grup de pares va anar fent córrer la brama que calia fer alguna cosa. I els impulsors de la ràdio laurediana de festa major, molts dels quals estan vinculats al Grup de Joves, una nova entitat en fase de constitució a la parròquia, van parar l’orella i van posar-se al lloc dels pares. Entre uns i altres i via xarxes socials van muntar una festa de l’aigua aquest diumenge a la tarda.

Van demanar permís al comú per poder envair la plaça Sant Roc, al nucli antic de la parròquia, i van sol·licitar un punt d’aigua i un punt de llum. “No va ser fàcil”, reconeix algun dels organitzadors. Però la corporació va accedir al final a facilitar un punt d’aigua. “En cas contrari, ho hauríem fet igual, que per això hi ha una font a la plaça”. Es va convidar els pares -que també podien participar de l’activitat- i els infants a mullar-se d’allò més durant una hora i mitja de la tarda de diumenge. Pistoles d’aigua, globus, galledes… qualsevol dispositiu era bo.

I la participació va ser d’allò més reeixida. Alguns pares, experts en festes, coneixedors de la celebració laurediana d’ençà que ells eren joves, admetien l’èxit de la convocatòria per ser pràcticament improvisada. I hi afegien: “Això no s’havia vist mai.” I l’això és que un grup de persones s’organitzés per suplir allò que no els donava l’organització. No és la primera carbassa que recull el comú. El ràfting és el ràfting. Però la festa de l’escuma… és la festa de l’escuma.El Grup de Joves condemna l’enfrontament amb la policia

Els joves lauredians que s’estan mobilitzant i organitzant per constituir una nova entitat juvenil a la parròquia, el Grup de Joves, han mostrat a través de les xarxes socials i d’altres canals la seva repulsa davant de fets com els ocorreguts aquesta passada matinada a Sant Julià, quan un grup d’assistents als actes festius, molts d’ells fins i tot menors d’edat i altament alcoholitzats, s’han enfrontat a policies quan aquests pretenien posar ordre perquè no s’interrompés la circulació cap a la carretera de la Rabassa. Integrants del Grup de Joves han condemnat els fets i han demanat que se sàpiga viure la festa amb alegria, gaudi, implicació i intensitat però també amb respecte i civisme. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending