Sant Romà, amb sardanes però encara sense caramelles

La tradicional diada de Dilluns de Pasqua a Encamp s’ha celebrat un any més, ja amb plena normalitat, i confia a recuperar de cara a l’any vinent el petit concert de les tradicionals cançons

Dilluns de Pasqua, si és a Encamp, vol dir que la gent del poble té una cita important: la diada de Sant Romà de les Bons. Es tracta de l’aplec que obre el cicle de trobades religioses que cada any se celebren a diferents punts de la parròquia. L’acte enguany s’ha pogut fer, per fi, sense cap restricció sanitària. De fet, ja es pensa a recuperar també, de cara a l’any vinent, les caramelles que es cantaven abans de la pandèmia.

Com és tradicional, la jornada s’ha encetat amb la missa a la petita capella que corona el turó sobre el qual es va bastir el nucli històric de les Bons. L’ofici ha culminat amb els goigs, mentre que, ja a fora, l’aperitiu amb pa, patates i embotits estava preparat. Fins i tot, amb una part especialment reservada per aquelles persones que fossin al·lèrgiques al gluten.

Mentre la cinquantena llarga d’assistents, entre els quals la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, i diferents consellers comunals, gaudien del menjar, també ha començat a sonar la música. Ha estat el moment de ballar sardanes, especialment per part d’un grup de dones que han demostrat que en tenien moltes ganes.

“L’any vinent esperem poder recuperar també les caramelles”, ha explicat Mas. I és que aquests cants també eren habituals, però no s’han pogut tornar a veure encara després de la pandèmia. El maleït coronavirus, però, no ha pogut amb el que és “una festa centenària” que, com ha volgut posar en relleu la mandatària comunal “és molt estimat per tots els que viuen a les Bons o que hi tenen relació”.

Una jornada, doncs, festiva i alegre, que ha servit per posar fi a les celebracions de Setmana Santa. És només la primera de les cinc diades litúrgiques que al llarg de l’any tenen lloc a Encamp. Per l’1 de maig, està prevista la de Sant Jaume dels Cortals. I ja més endavant, Sant Romà de Vila, la Mare de Déu de l’oratori i la Mare de Déu de l’ecologia.

Etiquetes

Comentaris

Trending