Repte en bici superat: 18 vegades el Coll de la Comella

Per tal de promoure el ciclisme femení, el Bici Lab va plantejar fer els 3,84 quilòmetres d’aquesta ruta, i un total de 17 dones l’han completat fins a 62 vegades, sent Andreia Fernandes qui més cops ha realitzat el trajecte

P

P.C

Comentaris

El 8 de març, coincidint amb el dia de la dona, des del Bici Lab es va llençar un repte per tal de promoure el ciclisme femení. La proposta consistia en, des d’aquell dia i fins al 31 de mar´, sumar-se al ‘challenge’ de pujar els 3,84 quilòmetres que recorren la ruta ciclista del Coll de la Comella. És un trajecte que té 301 metres de desnivell positiu i prop d’un 8% de pendent. Un total de 17 dones l’han completat fins a 62 vegades, i Andreia Fernandes ha estat qui més cops l’ha realitzat: un total de 18 en les últimes tres setmanes.

Dos anys enrere, per pura casualitat, va pujar a una bici. Andreia Fernandes ho va fer animada pel seu marit, que alguna vegada havia fet algun passeig puntual i va voler tenir companyia. “Em va agradar i a poc a poc vam anar sortint més”, explica Andreia. Avui dia segurament haurà fet gran part dels ports del país muntada a la seva bici durant els caps de setmana. És el temps que li deixa la feina i les filles. Les últimes tres setmanes, però, ha tingut un objectiu clar: pujar el Coll de la Comella. Ho ha fet fins a divuit vegades i això li ha guanyat el corresponent reconeixement.

Aquesta xifra té secret al darrere. Cada dia ha realitzat el Coll més d’una vegada. Fins i tot, quatre d’una tirada. Explica que en aquesta ocasió va estar més de dues hores dalt de la bicicleta. Fer aquest repte li ha suposat muntar-se més del que estava habituada, i assegura que això li ha fet sentir “molt bé” i que continuarà mantenint un ritme similar, sempre que pugui. Se’n va assabentar del repte a través de les xarxes socials, i la va animar a posar-se a prova a ella mateixa. Explica que donar visibilitat al fet que les dones siguin capaços de superar aquestes metes ajudarà perquè cada cop més s’animin.

Aquest matí ha rebut el premi per haver superat el repte de la mà del cònsol major, David Astrié. Andreia ha estat la participant que més cops ha assolit el repte. Així mateix, Anna Tramuntana ha estat la dona que més ràpid ha fet el trajecte en bici i Betty Cachafeiro, en e-bike. Totes tres han obtingut un mallot del Bici Lab. Aquesta acció és una suma a la primera exposició temporal amb la qual ha arrencat el museu i que es pot visitar de manera gratuïta: ‘La dona i la bicicleta’.

Comentaris (2)

Trending