Reis de les pistes

Malgrat les dificultats que comporta la pandèmia, les ganes d’esquiar es mantenen intactes i tot i el fred l’excel·lent dia festiu per a molts omple l’aparcament d’estacions com les del Tarter

Conscients que no està clar quines pistes, quins equipaments, continuaran oberts a partir de demà i especialment de la setmana que ve una vegada queda clar que ni Catalunya -i per extensió bona part d’Espanya- ni França no permetran l’arribada d’esquiadors al Principat almenys durant un parell de setmanes, centenars de persones, especialment del país, és clar, estan aprofitant el Dia de Reis per practicar l’esport hivernal per excel·lència.

Malgrat les dificultats que comporta la pandèmia, les ganes d’esquiar es mantenen intactes i tot i el fred l’excel·lent dia festiu per a molts ha fet que els aparcaments d’estacions com les del Tarter s’hagin omplert de gom a gom. Les poques pistes que estan en marxa reben un bon nombre d’esquiadors a banda que són molts els practicants d’‘skimo’ que s’han atansat a les muntanyes per fer exercici.

En principi, les estacions que van obrir mig forçades pel Govern el dia 2 no tancaran. Almenys no del tot. Però mantindran obertes, sobretot després del cap de setmana, estructures molt de mínims. De fet, en certs nivells de les empreses explotadores de camps de neu hi ha malestar per haver hagut d’obrir i ara haver de tornar a fer marxa enrere, una circumstància que té uns costos econòmics molt més importants que no pas no haver obert.

Ski Andorra s’ha marcat el 30 de gener com a possible obertura de les estacions al turisme. Abans hi haurà client local i encara. Si Vallnord ja té una part important de la plantilla en ERTO, s’espera que Saetde i sobretot Ensisa, que fins ara no havien situat cap treballador en reducció de jornada o suspensió de contracte també comencin a acollir-se a aquesta fórmula. Cert, també, que enguany ja d’entrada les contractacions havien estat molt inferiors a la d’altres temporades preveient unes dificultats que hi estan sent i més i tot.

Comentaris (1)

Trending