“Que vingui el rei” al Maria Moliner

Els alumnes de l’escola espanyola han rebut als monarques espanyols en una visita on han pogut parlar amb ells, mostrar-los el centre i algunes de les activitats que hi realitzen

Banderes i crits dels nens han rebut els Reis d’Espanya al col·legi Maria Moliner, a La Margineda. Felip VI i Letizia han visitat les instal·lacions del centre, han pogut escoltar poemes i veure els laboratoris. Però, abans, s’han relacionat amb els alumnes. Els petits i els més grans, tots els grups han tingut l’oportunitat de parlar amb ells. I els que semblava que no la tenien, l’han reclamat. Sota els crits de “que vingui el rei”, els més menuts han aconseguit que el monarca espanyol s’hi apropi.

Les vacances de Setmana Santa, la selectivitat, el sistema d’educació espanyol... Felip VI i Letizia han jugat bé el paper que sempre han representat: propers i força interessats per la vida dels joves. “Ens han dit que li passava el temps volant parlant amb ells, com hi tenen l’edat de la seva filla...” explicava Manuel Galera, professor de llengua espanyola a secundària.

“L’equip de professors de primària ha fet una feina admirable per preparar aquesta visita”

L’alegria es respirava al pati del Maria Moliner una vegada els monarques han entrat dins del recinte. Els nens de primària estaven entusiasmats, onejant les banderes del país veí i, també, les andorranes. Loles Gómez, professora de música, ha relatat que hi ha estat explicant qui eren els Reis d’Espanya, perquè sabessin qui els venia a veure exactament. El treball de l’equip educatiu dels més petits també l’han reconegut els professors de secundària: “nosaltres ho hem preparat una mica de forma paral·lela perquè hi estem treballant per la selectivitat, però els companys de primària han fet una feina admirable”, ha indicat Galera.

Àlex, un noi del programa d’inclusió que treballa amb el col·legi Maria Moliner ha pogut parlar amb la reina. La monarca li ha preguntat pel que fa a classe i amb els seus professors. El director de l’escola, Aurelio Corral, ha explicat que amb aquest sistema els nens tenen un professor individual per reforçar les seves competències. Letizia sempre s’ha mostrat molt interessada pels projectes d’inclusió i així ho ha deixat patent avui també.

Els alumnes de secundària han acudit voluntàriament a rebre els Reis d’Espanya. Hi volien estar tants, que han necessitat fer tria.

Però, l’Àlex no ha sigut l’únic que ha tingut el plaer d’intercanviar unes paraules amb els monarques. Bea, Andrea, Lucia i molts altres joves també han parlat amb ells, principalment, dels seus estudis, el seu futur i la prova d'acces a la universitat, que tindran en els mesos vinents. Elles, igual que la resta dels 100 adolescents de Secundària i Batxillerat, han sigut voluntaris per acudir a aquesta visita. De fet, s’han presentat tants, que han hagut d’escollir-los a sort. Aurelio Corral ha explicat que, com que la visita dels reis suposa un tema “delicat” han preferit deixar en les mans de pares i alumnes més grans la decisió d’acudir. Però, sembla ser, que no ha faltat entusiasme per estar-hi present.

En total, al pati del Maria Moliner s’han pogut veure 260 alumnes del col·legi. Aproximadament, un quart de la totalitat d’estudiants. Després, a la visita a l’interior de l’escola, els monarques han pogut gaudir d’alguns poemes que han creat els més menuts exclusivament per aquesta ocasió, així com un dels projectes al laboratori. En definitiva, la visita de Felip VI i Letizia sembla que ha resultat tot un èxit. “És un tot un privilegi”, han repetit constantment els joves que han pogut parlar amb ells.

 

Felip i Letizia amb alumnes de primària del María Moliner, a l'institut de la Margineda.

Relacionat

Escolars de primària del María Moliner donen el ‘bany de masses’ a Felip i Letizia a la Margineda

Comentaris

Trending