Quatre dones, el sol i Roger Casamajor

L'obra es representarà els pròxims dies 28 i 29 a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià i suposa el debut en la direcció de l'actor andorrà

Comentaris

El muntatge 'Quatre dones i el sol', que es representarà els pròxims dies 28 i 29 a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos Lauredià suposarà del debut a la direcció de l'actor andorrà Roger Casamajor. Es tracta d'una producció de l'Escena Nacionall Andorrana (ENA) que forma part de la Temporada de Teatre d'Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria.

Alfons Casal, director artístic de l'ENA, defineix l'obra com "el relat de quatre dones meravelloses en recerca constant de la llibertat, en un món de muntanya -el Capcir-. És un món de passions, de secrets, i hem volgut crear un món imaginari molt gran". Reconeix que ha estat molt exigent amb les actrius i Annabel Castan l'ha qualificat de "master and commander'. L'acció se situa cap a l’any 1943. La Segona Guerra Mundial ha trastocat les vides de tot un país i ha empitjorat les d’un poblet aïllat per la neu, el fred i la broma.

 Va ser escrita per Jordi Pere Cerdà el 1964 i la seva estrena va tenir lloc el mateix any al Teatre Romea de Barcelona, amb una posada en escena d’Esteve Albert i reestrenada més endavant, el 1990, amb escenificació de Ramon Simó amb un notable èxit. A partir d’aquest moment, veritable tombant per a l’autor, hi haurà nombroses represes, sobretot als anys 2000 i fins i tot darrerament. Les quatre dones lluiten per un sol home, i cadascuna d'elles intenta desfer la implacable dominació sexual, social, cultural que marca els seus destins en un món sense déu i sense sol.  L’arribada d’un home jove pertorbarà  l’ordenada vida de la casa i de les quatre dones de la família, que el veuen com una porta oberta a les seves ànsies  de llibertat enmig d’una realitat opressiva. 

El director qualifica les actrius de "fantàstiques"

En l'adaptació que es podrà veure a Sant Julià de Lòria, Irina Robles és Vicenta, "una dona atrapada en el record que és una mica com la boja del poble", en paraules de l'actriu. El repartiment està format per també per Jèssica Casal i Núria Montes. L'aportació catalana és Annabel Castan (Margarida), actriu, ballarina i membre de la companyia de teatre Les Antonietes. Ha explicat que no coneixia Andorra i que ha comprovat que "la vida teatral aquí és molt complicada. Hi ha poc suport i has de picar molta pedra". Per Jèssica Casal (Pepa), l'obra "és foc, és un regal", mentre que Núria Montes (Adriana), ha indicat que han de treballar molt intensament "i amb nits d'insomni" amb "un bon capità de barco com Roger Casamajor". Aquest ha volgut subratllar que "són quatre actrius fantàstiques i que serà "un espectacle molt atractiu de veure, no només quant a la interpretació, sinó també a tot allò que l'envolta".

Comentaris

Trending