Quan podrem tornar a casa?

Els veïns de l'edifici desallotjat a Sant Julià han passat la primera nit fora del seu domiciliLes inspeccions permetran determinar el retorn però el procés pot ser llar en quatre dels habitatges

Els veïns dels pisos desallotjats dilluns a Sant Julià de Lòria esperen saber quan podran tornar a casa després de l'incendi que va afectar especialment quatre dels habitatges. Només es van produir danys materials perquè els ferits per inhalació de fum, van ser donats d'alta.

Alguns dels veïns ja han anat a primera hora del matí per tenir notícies. S'han instal·lat  a la vorera del davant, just al costat d'un establiment de loteries i quinieles. Entre ells hi ha una noia que era fora de casa quan va tenir lloc l'incendi la tarda de dilluns. Patia pel seu gos, que estava al pis. "El Rocky va ser l'últim en deixar l'edifici i està bé". No saben com està un altre gos que van portar amb urgència al veterinari de guàrdia. Es van afegint a la conversa més veïns per saber si els deixaran entrar a buscar roba i altres pertinences.

"Era al pis i semblava com si la veïna de dalt estigués ballant flamenc amb talons"

Parlen del Ramon, un dels inquilins del cinquè. "Van posar-lo en una ambulància i no volia marxar a l'hospital fins que vingués la seva filla". El metge no el va poder convèncer. Tots han passat la nit en cases d'amics i de familiars o en hotels. "Ens han dit que han de venir els d'Indústria del Govern per avaluar la situació. Ja veurem que diuen", explica una dona que recorda els moments després de l'inici de l'incendi. "Era al pis i semblava com si la veïna de dalt estigués ballant flamenc amb talons. Aleshores van trucar a la porta cridant que hi havia foc". El seu és un dels pisos més afectats amb tres més.

La Maria Pilar, està de baixa per una lesió al braç i és una altra de les veïnes dels pisos malmesos. Creu que encara trigarà a tornar-hi. De fet, el seu habitatge és un dels quatre on es va tallar el subministrament elèctric. Va ser després que es comprovés que l'edifici no patia danys estructurals. Entre una botiga de reparació d'esquís i el lloc de les loteries, un grup de jubilats contempla la façana de l'edifici. Hi ha alguna persiana trencada i les finestres estan obertes.

A la porta hi ha una cinta de la policia prohibint el pas. Un dels jubilats aventura una hipòtesi. "És un edifici amb els pisos que donen a dos carrers i sense cap construcció en un dels costats. El corrent d'aire va ajudar que es propagués  el foc pel celobert". Un veí jove que escolta la conversa afegeix que "sovint has d'anar amb compte perquè la porta es tanca de cop pel corrent d'aire". Una porta que ara mateix no sap quan podrà tornar a obrir.

 

 

 

Comentaris

Trending